Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych viděl výcuc z Nicholase Sparkse, Love Story a námět převzatý z divadelní hry Každý rok ve stejnou dobu, resp. filmového zpracování této hry... Za každým záběrem, za každou replikou jsem si říkal, tohle zaznělo v Šarádě s Audrey Hepburn a líp, tohle je scéna z jiného filmu. Prostě slepenec, který se autoři rozhodli ukončit tím nejvíce očekávaným způsobem, protože je to přece drámo, ne? Ani mi nepřišlo, že by to mezi herci jiskřilo a vztah mi přišel takový násilný... vlastně jsme se ani nedozvěděli, čím zajímavé ty postavy měly vnitřně být. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

To teda bola "sáčková polievka" od Lone Scherfig, ktorej chýbala chuť a aj aróma. Od komédie to malo dosť ďaleko, pretože náznak vtipných momentov sa niekde vytratil a ostali len, slabé nepresvedčivé dialógy. Dejová línia bola až príliš nekompaktná a kúskovaná častým vsunutím jedného dňa vždy v inom roku, ktorý odštartoval ďalší a ďalší kúsok, čo sa mi vôbec nepáčilo. Najlepšiu, alebo najviac odvedenú prácu mali maskéri, ktorý stále museli prispôsobovať výzor hercov k ich vekovému dozrievaniu. Ak si rozložím film na tretiny tak prvé dve nestáli za nič, až tá tretia začala ako tak prosperovať v ktorej sa tiež stala aj Emminina, nečakaná, tragická nehoda, ktorá zároveň rozhodla o získaní aspoň zopár úspešných percent na svoju stranu.30% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Potkali se v červenci léta páně 1988, posilnění alkoholem skončí v posteli, ne všechno se ale podaří, nicméně touhle nesmělou nocí odstartují letité a hlavně proklatě pevné přátelství. A režisérka Lone Scherfig pak rok po roku nabízí, jak se jejich životní osudy mění, vytváří. Jeden celý rok tak vtlačí do třeba jen jednoho odpoledne nebo setkání na večeři. Naše dvojice si to šupe poměrně očekávaným směrem, ale režisérka jednotlivé epizody lepí nesmírně sympaticky, osobně, uvěřitelně. Melancholické bilancování trošku sráží posledních deset minut, kdy tvůrci už tlačí na pilu a vrací se do míst, aby u diváků nabrali další body. Celku tím ublíží, protože už takhle se kvůli ročním skokům těžko buduje k dvojici pořádný vztah. Místy jsou nám hodně blízcí, jindy si k nim cestu razíme poměrně obtížně. Může za to i právě nevyváženost, protože na jedné straně tu máme klasickou romantickou záležitost (s výborně napsanými a vypointovanými dialogy) a na tu druhou koketování s nezávislou scénou. Přesto mě tenhle experiment překvapivě nadchnul. Mezi Anne Hathaway (půvabná i přes ohyzdné brýle a účes) a Jimem Sturgessem to sympaticky jiskří, jde z nich energie, ona je chytrá rádkyně, ironická a pohotová v narážkách, on je bohémem, kterému nechybí vtip, ale občas by potřeboval kopanec mezi nohy. Trošku kalkul, ale velmi líbivý.. díky za něj!! ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Miluju Tě, ale už Tě nemám ráda.“ Příběh o tom, jak člověk s pocitem, že má na všechno dost času, dokáže s touto relativní veličinou naivně plýtvat. O tom, jak některé věci (a lidi) považujeme za samozřejmé a nevážíme si jich. O tom, jak jediný krátký a definitivní okamžik může všechno naprosto změnit a my se stáváme bezprizorními. A přesto musíme žít dál – i s tím tíživým vědomím, že jsme prohráli zcela všechno ... „Láska není náchylnost jednoho k druhému, ale neschopnost žít jeden bez druhého.” Friedrich Dürrenmatt ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aha, takže adaptácia....preto je to celé tak divné, pomerne neprehľadné, rýchle a ťažko uveriteľné....asi by to chcelo skôr seriál, prípadne scenár upraviť do klasicky filmovej podoby....možno by sme pochopili, či vidí inteligentná, milá a úspešná baba na grázlikovi, ktorého ocenia akurát pipenky, ktoré si chcú šňupnúť s ním. Záver je dosť vážny wtf, čiže ešte raz, to čo funguje v knihe, nemusí fungovať automaticky vo filme. Ale krásna výprava stojí zato a tri hviezdy sú bez debaty. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno