Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (762)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je v konečném důsledku scénáristicky strašlivě nedotažený. Pokud č. 1, č. 2 a č. 3 byli zlikvidováni potichu a beze svědků, proč pro zabití č. 4 padne prakticky celé město? Má nějaký smysl, aby se č. 4 bránil svým pronásledovatelům, když proti němu stojí celá mimozemská civilizace? Jaktože se všichni mimozemšťani bez ohledu na rasu tolik podobají lidem? Není zvláštní, že si hlavní hrdina za nejlepšího kamaráda vybere náhodou zrovna člověka, který má v celém příběhu svou roli? Měl ten ťuťuňuňu pejsek nějaké hlubší poslání, než aby skupina pubertálních slečen v řadě za mnou při jeho poslední scéně sborově pronesla empatické: "Och!"? Normálně nejsem nějaký šílený rýpal, kterému vadí, že je děj historicky nepřesný nebo obsahuje chyby v kontinuitě (aneb v posledním záběru bylo pět jablek a v dalším je jich šest), ale autor I Am Number Four zjevně neovládá ani tu nejzákladnější logiku. Škoda, protože díry ve scénáři a digitálně velkolepý konec zabíjejí jinak poměrně originální námět o tom, jaké to je, když jste číslem v řadě těch, kteří mají zemřít. Nedůležitá poznámka: Vzhledem k lehce otevřenému závěru očekávám, že už teď se připravuje pokračování ve stylu I Am Number Five. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trailer na tuhle Carusoshow by se dal také nazvat The Best of I am Number Four, neboť ty nejlepší věcičky z filmu upoutávka už dávno dopředu prozradila. Pár dní po shlédnutí si vybavím akorát hlášku: "I am Number Six." Jenže ta je taky z traileru. To znamená co?? Že mi film hlavou proletěl rychleji, než mě stačil zaujmout. A že na to měl nějaký 100 minut. Prostě nic, tohle mě nebaví takovýhle poloviční tajtrlíkování, aspoň trochu dynamiky, spádu, napětí a né takový omšelý story. Myslel jsem, že se to trochu rozparádí, ale připadalo mi to jako rozjezd třicetpětlet starýho mopedu, co ho navíc musíte ještě roztlačovat. A to prosím pěkně vede cesta z kopce. Nevím fakt. Co se stupnice nudy týče, tak to kolísá někde mezi 3. (sledování denního režimu koaly medvídkovitého) a 4. (pozorování a záznam nestandardního pohybu hladiny jezera Loch Ness po dobu dvanácti hodin) místem. Dýdžeji, příště to chce míň chleba a víc škvarků... 60 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/12 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Od začiatku vpadneme rovnými nohami do príbehu, do 10 minút je vysvetlený dej a potom len čakáme, čo sa bude diať. Pribúdajúcimi minútami sa príbeh mení na podivnú zmes digitálnych, samoúčelných a nelogických scén, ktoré ako celok pôsobia rozpačito. Chápem, že násťroční diváci potrebujú grande finále, ale prečo sa musel zabiť sľubný námet podobnou scenáristickou bezduchou ekvilibristikou, to mi nie je jasné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $55,100,437Tržby Celosvetovo $149,878,437Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,126,349 //počet predaných kusov 217,824Tržby za predaj DVD v USA $14,878,200 //počet predaných kusov 688,395║ V celku neškodná oddychovka, ktorá sa nesie v trende mládežníckeho Twilight-u(Súmrak) ale tu to našťastie nepôsobí tak otravne. D.J. Caruso rutinérsky ale za to svižne zvláda réžiu, akcia a triky újdu, takže slušný priemer. /60%/ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jít na tenhle film do kina by mě vážně ani nenapadlo, kdyby v hlavní roli nebyl Alex Pettyfer a Dianna Agron. Čekala jsem něco trochu jiného než se mi nakonec dostalo, ale to neznamená, že by mě to zklamalo. Podle traileru jsem čekala něco jako Twilight (a ano, některý scény tak opravdu vypadaly, ale to nevadilo), ale dostalo se mi sci-fi filmu, kde bylo víc lekavých momentů než jsem čekala. A ta jízda na valníku, tam by mě teda nikdo nedostal, to bylo strašidelný už samo o sobě. A musím říct, že poslední akční scéna ve škole, mě opravdu dostala. Málokdy se mi stává abych u filmu v kině, nebo dokonce i doma, zírala na nějákou scénu s vykulenýma očima a pusou otevřenou dokořán, a teď to myslím doslova. Takže ta "závěrečná" scéna u mě hodnocení rozhodně zvedla o hvězdičku nahoru. No, vzhledem k otevřenému konci a několika nevysvětleným otázkám, očekávám v nejbližší době druhý díl. 4* ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku se podíleli známí interpreti jako například kapely Kings Of Leon nebo zpěvačka Adele, ale i méně známí Jimmy Eat World nebo The Temper Trap. (toy79)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama