Reklama

Reklama

The Gift

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
Velká Británie, 2010, 5 min

Režie:

Carl Rinsch

Scénář:

Carl Rinsch

Kamera:

Roman Vasjanov

Hudba:

Amon Tobin

Jeden z pěti snímků spadající pod projekt Parallel Lines. Ocitáme se v totalitním Rusku "blízké" budoucnosti. Potkáme záhadného muže, jehož jediným cílem je zjistit, co se skrývá v krabičce, kterou neustále nosí s sebou. Když se mu podaří najít někoho, kdo mu dá odpověď, odstartuje šílená jízda, kde za záchranu tajemství budou umírat nejen lidé. (Remivsremi)

(více)

Recenze (47)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moskva - místo, kde stále jezdí policejní žigulíky, hlavy občanů zdobí slušivé beranice a ani Chrám Vasila Blaženého nezměnil svou polohu na jihovýchodní straně Rudého náměstí. Něco se však přece jen změnilo. Nedávno by asi bylo nemyslitelné, aby se po ulicích ruské metropole proháněl robot na futuristické motorce. Časy se zkrátka mění a na tohle se rozhodně dá koukat. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Brilantní krátký film. Za 5 minut stihne nejdříve uhranout výtečnou atmosférou zasněžené Moskvy z nedaleké budoucnosti se spoustou oku lahodících triků, které bych se kvalitativně nebál srovnat s dnešní běžnou filmovou produkcí. V druhé půlce nastane rapidní změna tempa a dostane se nám výtečné robotické honičky, nemálo insipirované snímky jako Terminátor či Já, robot. Celý film je zahalen rouškou tajemna o tom, jak a co se stalo a jak to všechno funguje, celovečerní film by jistě stál za to. 9/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu jsem neviděl nic tak povedeného, natočeného s odzbrojující profesionalitou. První půle Rinschova "commercial kraťasu" je příjemně nabitá okouzlující atmosférou, kterou snímku dodává zejména zasněžená Moskva a vojáci s bílými maskami, robotická kočka... dokonalý nádech tajemna! Očekávání postupně roste a v závěru se režisér předvede s akční honičkou, při které si nelze nevzpomenout na agenta Bourna nebo sci-fi I, Robot. Kéž by byl tento filmeček předzvěstí plnohodnotného celovečeráku - ten film by byl jako splněný sen (ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=XOZkLIwbRrw ). ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

REKLAMA na propagáciu 3D televízora. Jedná sa o sponzorovný projekt Parallel Lines: 'Tell it your way' od výrobcu televízorov a Ridley Scott associates. Všetky filmy majú spoločný text okolo ktorého tvorca mal vystavať príbeh - "What is that?"-"A Unicorn."-"Never seen one up close before."-"Beautiful."-"Get away."-"I'm sorry ." Velmi zaujímavo štilyzovaný a s citom natočený film. Čo spoznávam je Half Life, I Robot a Blade Runner (ten jednorožec). Tu si môžete pozrieť ostané filmy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkné technické provedení i akce, ale co si budeme povídat, u dnešních sci-fi se jedná o standard, nad kterým se nemusím pětihvězdičkově rozplývat, byť se mi líbí. Nějak mi unikla pointa, a tedy smysl celého putování záhadné krabičky, o které jsem si jednu chvíli myslel, že otevře bránu pro cenobity... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama