Reklama

Reklama

Nebe, Peklo

  • USA Heaven, Hell
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Davida Čálka zachycuje čtveřici lidí rozdílného věku, zaměření i povolání, kteří objevili rozkoš v bolesti a svou neobvyklou vášeň nepotlačují ani neskrývají. Tvoří uzavřené společenství, které samo sebe označuje zkratkou BDSM, a jehož členové se zabývají nejrůznějšími způsoby bolesti od tetování a piercingu, přes branding, bondage, sado maso a elektrostimulaci, až po další formy „osvobozeného pohledu na rozkoš a její možnosti“. Bolesti se oddávají dobrovolně, často za ni platí, posouvá jejich vnímání za hranice běžného života. Komunita BDSM, kam naši hrdinové patří, funguje v Čechách již řadu let a její kořeny můžeme hledat v dobách temného komunismu. Dodnes však zůstává utajeným společenstvím spiklenců slasti, kteří se na veřejnosti poznají podle znamení, která znají jen oni. „Ve filmu jsem se pokusil přistoupit k těmto lidem nebulvárním způsobem, i když, jak napovídá název cyklu „Bez cenzury“, způsobem otevřeným tak, jak byli protagonisté otevření ke mně. Ze začátku mi běhal mráz po zádech, ale postupně jsem i pro jejich fascinaci našel pochopení,“ podotýká režisér David Čálek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (41)

swamp 

všechny recenze uživatele

Čálkovi trochu chybí cit pro dávkování jednotlivých příběhů. Tématika (sic trochu prvoplánově šokující) supr, škoda jen, že jednotlivé střípky nejsou ideálně poskládané (alespoň mně to tak přišlo) a že se nám nedostalo trochu víc informací (občas tam bylo až moc zbytečného tlachání - viz především otrok, který nechtěl být ukázán). Ale jinak celkem svěží záležitost, kterých by mělo být více. Altair rulez!!! :D ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

O BDSM to vůbec není a vůbec to nevadí. Je to jen o lidech, vedle kterých můžeme sedět třeba na obědě, o tom, co je k tomu zvláštnímu způsobu odreagování vedlo, pudy a podvědomí už v dětství a celé je to tady věcí tak naprosto normální a přirozenou. Jeden si jde večer zahrát člobrdo, druhý jde do Hellu zavěsit se na háky. No a co, je to normální. ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Čálek si zvolil kontroverzní téma, aby pak celý dokument založil na dost pochybné premise: dokázat, že vyznavači BDSM jsou "normální lidé". Co ale z toho? Netušil jsem, že je něco takového třeba dokazovat. Stejné výtky bych měl asi třeba k dokumentu, který by se snažil podobně prezentovat třeba homosexuální komunitu nebo hráče larp či filatelisty. Podívejte se na to: oni si normálně celé dopoledne lepí dopisní známky do nějakých podivných alb - ciborií poštovních svátostí - a pak si třeba mažou housku, koukají na telku nebo přebalují děcko! To už bych považoval za smysluplnější dokázat že jsou "normální" třeba čeští myslivci. Hlubší pohled nebo komplexnější obraz chybí, nebo je redukován na výroky typu: "Už jako malá jsem si představovala, že dostávám na zadek," nebo "za to, jaká jsem se nestydím." ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

U mě za plný počet! Dokument, který se nesnaží popsat všechny možné formy BDSM, ale snaží se pochopit na příkladu tří vyznavačů různých forem BDSM, co k tomu tyto lidi vede, co jim to dává a jak se jim daří skloubit to se svým civilním životem. A také dokument je to velmi civilní a především neuvěřítelně zábavný... Altaire je hláškař... 9/10 (45. MFF KV) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo ani tak o BDSM jako spíš o lidech z tohoto světa a za sebe musím říct, že to je jen dobře, protože mnoho diváků uvidí, že to jsou zcela normální lidi v mnoha případech si dokonce myslím že jsou víc normálěnjší než my, co si kolikrát sami sobě svou normálnost pouze nalháváme. Co mě pobavilo, byl ten kluk - kůň Altair, takhle sprostýho koně jsem teda ještě fakt neviděl. Při jeho reakci, když to napálil v tom koňským do odpadkových košů jsem bouchnul smíchy. Zajímalo by mě kde sehnal tu koňskou hlavu, ta byla bombácká. Velmi oceňuju upřimnost těch lidí kteří v dokumentu vystupovali i otevřenost kterou do dokumentu dali, protože co si budeme nalhávat, česká společnost je stále ještě zaprděná od různých pokryteckejch mravokárců. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se na přelomu září a října roku 2012 objevil na YouTube v neautorisovaném sestřihu s přimíchanými záběry, na nichž ve společnosti hlavní protagonistky Terezie Kubíčkové Krejbychové vystupuje politik a kandidát do Senátu České republiky a zastupitelstva Ústecké kraje Přemysl Rabas. Zřejmě se jednalo o součást předvolebního boje. (JoranProvenzano)
  • Hlavní protagonistka Terezie Kubíčková Krejbychová přišla nedlouho po uvedení filmu o zaměstnání na Státním fondu životního prostředí České republiky. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama