Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Gran Canarii (S08E28)

(epizoda)
Česko, 2010, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Ostrov Gran Canaria je nejrozmanitější z celého kanárského souostroví a proto bývá někdy nazýván ostrovem tří kontinentů. Duny s pískem navátým z africké Sahary se střídají se zelenými "evropskými" údolími a divokými skalnatými kaňony připomínající americký Grand Canon. Původními obyvateli ostrova byli Guanchové, kteří žili v jeskyních. A tato tradice přetrvala až do dnešních dnů, i když interiéry skalních bytů vůbec jeskyně nepřipomínají. Jsou vybaveny veškerými moderními vymoženostmi a paní María Dolores upoutaná na vozík má tu svou dokonce upravenou jako bezbariérovou. Ve vesnici Artenara mají ve skále vytesaný i skromný kostel. To katedrála ve městě Las Palmas je patřičně honosná, k čemuž přispívají i sochy psů. Podle legendy to byli právě psi, kteří hlídali celý ostrov a nakonec dali (podle latinského canis) i název celému kanárskému souostroví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z ostrovních "záležitostí" vzahujícím se ke Kanárským ostrovům. Teoreticky by tvůrci Cestománie mohlil točit patrně několik století, kdyby se snažili pokrýt ostrovy na této planetě. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem na Gran Canarii byl a strávil tam jednu z nejhezčích dovolených tak mohu tento díl dobře posoudit. Po druhém shlédnutí zvedám na plný počet, jelikož je to jeden z mála povedených dokumentů Na cestě po... Nádhérné přírodní scenérie a místa uvedená ve filmu jsem navštívil všechna a mnohem více, ostrov jsem projel několikrát křížem krážem. Příště se chystám na Tenerife. Také mě velice láká ostrov La gomera. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné, překrásné, opět velice pěkné. No prostě jako celé Španělsko, které mám opravdu velmi rád. Mám takovou vzpomínku na dětství, když někdo prostě řekl: "Jedu na dovolenou na Kanáry", tak jsem si vždy myslel, že je to nějaký boháč. Až později mě došlo, že vlastně to je taková "obyčejná" dovolená, která ale opravdu stojí za to. A není to ani tak drahá záležitost. Já se chci v budoucnu vydat na Tenerife, jen mě trochu odrazuje, pro mě dlouhý let, který trvá pět hodin. Gran Canaria je ostrovem ostrovů. Škoda tak krátkého dokumentu. Tento díl by si zasloužil pokračování:-) Nyní už vím, jaký chci v budoucnu byt. No přece v jeskyni:-) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama