Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie plná zvláštních výjevů v podání excentrického Russella Branda. Film plný ujetých obrazů a dialogů. To, co je na něm nechutně ulítlé je na něm i zábavné. Jennifer Garner v roli mrchy, na to jsem si nějak nezvykl a navíc jí to ani nešlo. Příště bych jí viděl raději v lepším filmu, než v průměrné romantické komedii. Ač se film tváří jako něco víc, tak mu punc tohohle kýčovitého žánru nikdo neodpáře. Na druhou stranu byla dobrá Helen Mirren. Takže, pokud si chcete užít film se šišlavým poděsem, u kterého z každého postoje těla, každého gesta sálá homofobie, tak je to komedie pro vás. Ti co neradi egoistické filmy, které stojí jen na samolibém předvádění jedince, ať se Arthurovi vyhnou obloukem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, v nichž se hýří penězi (kór když je to za takové nezbytnosti, jakými Batmobil, domácí kino, či maska Darth Vadera, bezpochyby jsou) a poslední dobou začínám mít slabost i pro Russella Branda, jehož herectví mě prostě baví. Parádně a především trefně obsazená komedie, u které jsem se několikrát nahlas zasmála, což se mi v poslední době (lépe řečeno v posledních měsících) poštěstilo zřídka. 70%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Arthur nenabizi nic moc originalniho. Brand hraje opet toho samyho dobytka jako kdekoliv jinde, kterej dela vytrznosti na verejnosti, neustale chlasta a ma naprosto sileny kecy. Akorat, ze tady muze jeste pracovat s 950 milionama, takze jsou ty uchylarny v krapet vetsim meritku. Pribeh taky nenabizi nic moc originalniho a jeho vyvoj je vicemene jasnej od prvni do posledni minuty. Ale prave Brand, kterej opravdu vypada jak strhanej alkoholik, co nevi, co s penezma a vedlejsi postavy typu chuvy Mirren, ridice Guzmana, magora Nolteho a roztomily Gerwig vytahujou film do nadprumeru a dokazou dobre podat sebe studipnejsi for. Kterejch tu je opravdu dost, nastesti sem tam i neco originalniho a ne nejaky humusarny, i kdyz na skoro dvouhodinovy stopazi filmu precejen misty dochazi dech. Od Branda se bohuzel ale misty chce i nejakej dramatictejsi vykon a ten mu bohuzel moc nejde. Celkove ale povedena, prijemne natocena a vtipna komedie, takze s klidem muzu dat 4*. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Komédia s čitateľným dejom, ktorej individuálny úspech alebo neúspech je postavený na tom, či človek Russella Branda ako herca toleruje alebo nie :) Mne osobne nevadí, ale musím povedať, že štýl filmu Get him to Greek mu sedí oveľa lepšie. Pozitívum je však to, že obsadenie dopĺňajú aj Helen Mirren a Jennifer Garner a tak to po hereckej stránke zanecháva kladné dojmy. Priebeh deja je však dopredu jasný a žiadne prekvapenia sa nekonajú, ale situácie sú častokrát vtipné práve vďaka zaujímavému vzťahu R.Branda a H.Mirren, ktorý funguje výborne a tak hoci je jasné kam dej smeruje mnohokrát sa nájde spôsob akým sa jednotlivé situácie "vymknú kontrole" a prinesú niečo fresh a funny :). Škoda len, že okrem hercov v takomto zložení je už všetko ostatné okolo toho okúkané a priehľadné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takové velké dítě s obrovskou zálibou v alkoholu. Russell Brand vypadal jako úchyl, ale ve své roli se musel docela pěkně vyřádit. Jeho pohyby a ksichtíky jsou nezapomenutelné. Skoro jako by se ten člověk zhlédnul v Jimovi Careym. Brand je tady až příliš výrazný a výstřední. Na štěstí jsou tu ale herečky, které to všechno zachraňují, hlavně teda Helen Mirren. Ta jako chůva neměla chybu. V původním Arthurovi byla taky taková osoba, ale nebyla to žena. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)
  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)
  • Stejně jako v původním snímku z roku 1981 se Arthur (Russell Brand) vozí v Rolls-Royce Silver Wraith. Jeho vozový park dále zahrnuje např. filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger „General Lee“ z filmu Mistři hazardu (2005), dodávku „The Mystery Machine“ známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti. (pajik)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama