Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agenti Aziz a Lemi dostanou od sultána Osmanské říše za úkol doručit americkému prezidentovi diamant jako dar. Avšak během jízdy po americkém západě přepadnou jejich dostavník bandité, seberou diamant a zanechají je svázané v prérii. Po osvobození se k nim přidává cowgirl Susan a společně se vydávají splnit svůj úkol. (Raztubyl)

(více)

Recenze (1)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Filmy z pera Cema Yılmaze mají kabátek alla franca, ale uvnitř sídlí duše alla turca. Turci zarytě tvrdí, že Yılmazův humor prostě nemůže dostatečně docenit někdo, kdo není dokonale seznámený s tureckým jazykem a kulturou a já jim to docela věřím. Nicméně nemusím být profesorem turkologie, abych si všimnul, že se v Yahşi Batı víceméně jen opakují zavedená schémata z G.O.R.y a A.R.O.G.u a vyměněno je pouze prostředí. Glosování vztahů mezi Východem a Západem, narážky na amerikanizaci turecké a turkifikaci americké kultury, záměrné anachronismy a jiné charakteristické yılmazoviny už vinou nadužívání přeci jen začínají nudit a film se zhruba ve své polovině začíná zadýchávat. Částečně i proto, že vyprchá počáteční okouzlení z kvalitní výpravy a technického zpracování vůbec. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Po omámení dýmkou míru se Aziz (Cem Yilmaz) ptal Lemiho (Ozan Guven), jak se jmenuje. Lemi odpověděl: "Generál Logar". Tuto roli ztvárnil Cem Yilmaz ve filmu G.O.R.A (2004).
    (xFelix)

Reklama

Reklama