Reklama

Reklama

Kruhy v obilí

  • USA Crop Circles: Crossovers from Another Dimension
Dokumentární / Mysteriózní
USA, 2006, 75 min

Obsahy(1)

Brány z jiných dimenzí. Poodkryjte tajemství, jež obestírá záhadu největších a nejúžasnějších kruhů v obilí, které se kdy objevily. Tvůrci těchto paranormálních útvarů zůstávají nadále neznámí. Po mnoha letech usilovného zkoumání důkazy stále naznačují, že v pozadí tohoto fenoménu by mohly být nepozemské vlivy. Jedna věc je ovšem jistá: to, co v tomto neuvěřitelném dokumentu uvidíte, nelze pojmenovat jinak než zázrak. Dokument přináší nejen senzační záběry kruhů v obilí, ale i fascinující sérii strhujících rozhovorů s vědci, svědky i nejznámějšími a nejdůvěryhodnějšími autoritami na kruhy v obilí současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Landauer odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt nechápu. Tenhle hnůj tu má skoro 80%? Proč? To tolik lidí věří na totální absurditu, že s námi nějaká civilizace nebo inteligence komunikuje skrz kruhy v obilí? To to nikomu nepřijde stupidní? Jak kdyby to vypadlo ze Stopařova průvodce galaxií. Žádná pochybnost, ani špetka zdravého rozumu, jen je to záhada, uuuuu, bububu, ufoni, cizí dimenze, člověk by to nikdy nedokázal. Že by tam nechali promluvit někoho z těch lidí, co kruhy vytváří? Že by dali prostor nějakému odborníkovi, který nejede na ufo vlně? Neeee, to by nebylo záááhadnýýýý, uuuuuuuu. Je to extrémně špatnej dokument, dává prostor jen retardům, který vypouštějí ze sebe takový bláboly, jako že to je úplně mimo vědu (to už dotyčná paní mohla rovnou říct, že totálně neví, o čem věda je), že nás ufoni učí jako malé děti (takový povýšený ufony bych nakopal někam, proč prostě nenechají normální vzkaz? ačkoliv jestli viděli lidi v tomhle dokumentu, chápu, že se k nám chovají jak k retardům a trollí nás kruhama v obilí) a horu dalších postřehů jak od chovanců sanatoria pro duševně vyčerpané. Dokonce tam chrlí věty "vědkyně" Nancy Talbott. Ano, ta Nancy Talbott, která tady sama sebe označuje za vědkyni, ale odmítá dvojitě zaslepený experiment s identifikací klasů (to v dokumentu samozřejmě nebylo, protože to by narušovalo to záááhadnooo, uuuuuu), což je běžký vědecký postup a pokud ho nějaký vědec nebo vědecký tým odmítá, je někde něco hooodně špatně. Ne, není to vědkyně, je to podvodkyně. Jenže to se tu nedovíme, tady do diváka jak do husy cpou, jaká je to uznávaná vědkyně a co říká, musí být pravda. Jenže není. Kruhy v obilí ve skutečnosti dělají týmy nadšenců, jsou to dost inteligentní lidé (daleko inteligentnější než ti, co jejich kruhy zkoumají), kteří si už za ty roky vypracovali velmi fikané fígle, jak snadno a rychle vyrobit i ty nejsložitější obrazce - např. kolíky a vyměření provádějí hned po setbě, kolíky jsou už na holém poli, brzo zarostou obilím, pak za vlhkého počasí vyjdou kruhaři do terénu (klasy jsou navlhlé a dobře se ohýbají), podle GPS najdou kolíky, provazy už mají přesně vyměřené a tu noc prostě jenom šlapou, nic už měřit nemusí. Už v 90. letech měli velice dobré měřicí přístroje - laserové zaměřovače atd. A protože to jsou fandové do matematiky a geometrie (viz. samotné náměty obrazců), nedělá jim problém měření a počítání. A pak se obrovsky baví tím, jak méně obdaření duchem jim to žerou a vymýšlejí si k tomu neuvěřitelné historky (o těch lítajících koulích a podobně). Tenhle dokument je exptrémě špatná práce, protože přísně ukazuje jen to, co fanoušci kruhů v obilí chtějí slyšet a vidět, podbízí se, místo aby přinášel informace. A moc mě mrzí, že na tu snůšku blábolů skočilo tolik lidí, že to tu má tak vysoké hodnocení jako jedny z nejlepších filmů kinematografie. Styďte se a raději si přečtěte, co o kruzích píše wikipedie, je to mnohem důvěryhodnější zdroj, než tahle hloupá ezo propaganda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Brány z jiné dimenze? Kruhy v obilí. Cítíte, jak to zní mysticky? Kdo je dělá? Proč je dělá? Jaký mají význam? Působivý dokument plný krásných kruhů v obilí (jeden je i v hrachu), zajímavých pokusů a zvláštních hypotéz. Tento dokument obsahuje i první natočený film o vzniku jednoho kruhu v obilí v přímém přenosu z roku 1996. V dokumentu je také záhadný obrazec, který je považován za odpověď na jednu lidskou zprávu zaslanou do Vesmíru. Odpověď zní: POZOR NA POSLY FALEŠNÝCH DARŮ A JEJICH SLIBY..........HODNĚ BOLESTI, ALE STÁLE JE ČAS..........VENKU JE DOBRO..........BRÁNÍME SE PODVODU..........KANÁL SE UZAVÍRÁ........... No, je to velmi podivná odpověď. CITÁT - Jen proto, že je nevidíme si nemůžeme myslet, že neexistují. Jeden z nejlepších dokumentů o záhadách. ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý dokument, určený zejména těm, kteří mají záhady a paranolmální jevy. Občas mi však přišlo, že se dokola opakovaly ty samé věty a omílalo to samé, což mě místy nudilo. Každopádně ony kruhy jsou opravdu fascinující, a pokud vás dokument přinutí alespoň chvíli přemýšlet nad tím, jak se něco takového mohlo vytvořit a kdo (nebo co) za to může, tak to je nejspíše to, co autoři zamýšleli, a vy tak budete ohohaceni o spoustu zajímavých informací. I když občas mi to celé přeci jen přišlo trochu přitažené za vlasy; přesto však 80 %. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nešpatné... Ale že by to bylo zas nějak zvlášť dobré, to se taky říct nedá, docela sem ocenil více méně nezaujatej pohled průvodce šedivovouse (ačkoli jeho "důveru vzbuzující" pózy v některejch scénách ve mě vyvolávaly salvy smíchu). Navíc je zajímavý pohled na osoby které tímto fenoménem žijí, ale ......... Chibí mi tam náhled z druhé strany a to docela podstatně, přesto se mi dokument líbil, je to přesně někde, mezi třema a čtyrma hvězdama ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé, pútavé, pričom záverečnú 20 minútovku, som doslova hltal a sledoval s otvorenou papuľou. Robil som si z tohto "fenoménu" žarty, pričom ani po vzhliadnutí tohto dokumentu, nie som presvedčený o tom, že by na polia v Anglicku, pravidelne pristával E.T. a jeho parta, aby si trošku pokreslili. No pochyby vo mne rozhodne vyvolal, a zato palec nahor. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama