Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z vteřiny na vteřinu může svět získat úplně nový smysl, zatímco všechny jistoty zmizí v nenávratnu. A nic s tím nedokáže udělat ani postarší psychiatr, ani mladá narkomanka.  Andělé, kteří hlásají lásku, jednou uhasí oheň a pak přijde váš trest. To jsou slova psychicky narušeného pacienta, jednoho z mnoha, kteří byli svěřeni do péče doktora Hanse Fricka (Sebastian Koch). A možná, že Frick, zranitelný a citlivý muž, který zasvětil život péči o jiné, jeho slova slyší. Rozhodně ale netuší, jak moc se jim budou podobat nejbližší dny jeho života. Ke dveřím Frickovy ordinace totiž míří Sarah (Mina Tanderová), mladá přitažlivá narkomanka, která se snaží vrátit svůj život do správných kolejí, protože potkala muže, o němž si myslí, že by to mohl být konečně ten pravý. A právě do Sarah se Frick, oddaný manžel a zároveň otec těžce postižené dcerky, během vteřiny zamiluje. Po jejím boku totiž cítí, že by jeho život, naplněný pouze starostí o ostatní, konečně mohl dojít vytoužené změny. Oba tak rázem stojí před mnohými rozhodnutími, která nezávisle na sobě nejen ovlivní existenci jich samých, ale také hezkou řádku jiných osudů. Dá se poručit srdci, které odmítá naslouchat rozumu? A dá se nějak ovlivnit svět, který se co vteřinu mění a nikdy nenapoví, kam vás v příštích momentech zavane? Komorní psychologické drama, ověnčené Bavorskou filmovou cenou, natočil v roce 2008 debutující německý režisér Jan Fehse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mé názory na toto německé drama se v jeho průběhu dost razantně měnily. Napřed jsem myslel, že to ani nedokoukám, jak mě to nudilo a nějak jsem se nemohl dostat do děje. Pak jsem si říkal, že to sice dokoukám, ale nedám víc než dvě hvězdy, protože většinu filmu se dost nudím. Ale přišla poslední půlhodina filmu a já zůstal svým zrakem přikovaný k televizi, protože v této poslední třetině filmu nebylo ani jedno nudné místo a film najednou získal překvapivě dramatický a atraktivní spád, což ho zachránilo alespoň natolik, že jsem schopen mu odpustit mnoho velmi nudných pasáží (u nichž jsem dokonce chvílemi usínal) a označit ho alespoň jako průměrný. Co mě navíc překvapilo je fakt, že se tenhle film vůbec netváří, jakoby pocházel z Německa, což je velice příjemné zjištění, kdybych neznal krajinu původu, tak bych si myslel, že film je z Francie, Španělska či severní Evropy. Což byl ale jen můj subjektivní dojem, vůči filmům samozřejmě dopředu žádné předsudky nemám a i když se na našich obrazovkách vyskytuje jedna německá romantická kravina za druhou, tak je příjemné zjistit, že Němci netočí jen samé výplachy mozků. Ostatně už jsem pár zajímavých a kvalitních německých filmů viděl a tenhle určitě bude patřit mezi ně. Kromě atraktivního závěru ho totiž zdobí také vynikající herecké výkony, jimž vévodí nádherná Mina Tander (pro brunetky mám prostě slabost). Jak říkám, začátek špatný, závěr (počínaje scénou s "dochuceným" tonicem) více než slušný, celkově film vnímám jako průměrný, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy, které jsou vzhledem k nudnému začátku filmu více než dobrým hodnocením. ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Né, fakt. Tohle mi nedělejte. Takto rozpačitý a zároveň docela kvalitní německý film? To se mi již dlouho nestalo. Kde začít? Kromě toho, že oficiální text distributora má toho s realitou tolik společného jako první polovina filmu s poutavostí... Ale no jistě, že má tento snímek i své klady. A to hlavě obsazení. Nebýt především Sebastiana Kocha a Wilkeho Möhringa, tak by to režisér mohl rovnou zabalit, není-liž pravda :-D . Ale ano, já to tady neustále shazuji a ironizuji a přitom to bylo fajn pokoukání. Fehse se jistě má ještě co učit, ale pokud mu to půjde stejně jako točení druhé části filmu, tak se pouze těším na pokračování jeho umělecké dráhy ;-) . P.S.: Kde jste vy mistři českého dabingu sehnali tenhle ansámbl? Některé postavy si takové znehodnocení doopravdy nezasloužily. ()

Reklama

djcremo 

všechny recenze uživatele

2/3 filmu pôsobili dosť nudne. Tvorcovia filmu sa nám tu od začiatku filmu snažia naservírovať viacero zdanlivo nesúvisiacich príbehov, ktoré poslednú polhodinu začnú zapadať do seba, čo ale nemení fakt, že to zrejme nejako nezvládali a pôsobilo to dosť nudne aj keď herci sa snažili a podávali slušné výkony. Zato posledná tretina sa zvrtne a film získa dramatický spád. Škoda, že takýmto štýlom nepoňali celý film, mohol byť s toho zaujímavejší počin. Ináč, obsah k filmu neberte vážne. Nie je presný a aj postavy sú tam zamenené. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama