Reklama

Reklama

Nepotopitelný Titanic

(TV film)
  • Kanada Who Sank the Titanic? (více)

Obsahy(1)

Potopení Titanicu v roce 1912 si vyžádalo 1 517 životů. Tento fascinující dokument odkrývá řadu mýtů obestírajících osud tohoto slavného parníku.  Všichni vědí, že nepotopitelný Titanic poslal ke dnu ledovec, který způsobil smrt více než patnácti set lidí. Tato katastrofa je považována za jednu z nejhorších v dějinách námořní dopravy. Podle tohoto zajímavého nového dokumentu však osud největšího parníku své doby, jeho cestujících a posádky zpečetil dlouhý řetězec chybných rozhodnutí, lidských chyb a smůly. Kdyby býval chyběl pouze jediný článek tohoto řetězce, historická katastrofa mohla být odvrácena. Dokument vychází z nejnovějších výzkumů a výpovědí očitých svědků, rekonstruuje příběh z pohledu přímých aktérů a odkrývá řadu mýtů, jež se kolem Titanicu nahromadily. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Guran 

všechny recenze uživatele

Brilantně sehraný a natočený dokument o Titanicu, zabývající se spíše plavbou lodi, než její zkázou. Byly jsem přidány i prvky výslechů u soudu což také hodnotím. Také chyby radistů sem byly zařazeny, ale tady u toho si říkám, jestli to opravdu tak bylo, nebo se z toho filmaři snažili udělat jenom o něco zajímavější katastrofu, ale spíš si myslím, že to bylo ještě trošku jinak, ale mluvím za sebe. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Titanik je prostě fenomén. Byla to ale smůla, nebo jen souhra náhod, jako třeba, že dalekohled byl zamčený ve skříní a klíč si omylem odnesl důstojník, který byl poslán na pevninu těsně před vyplutím a na jeho místo nastoupil někdo úplně jiný. Nebo snad trest, za to že vedení ignorovalo výstražné zprávy o ledovcích od ostatních lodí? ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších dokumentů, které kdy o Titanicu vznikli. Spoustu nových úžasných informací, mnohdy překvapivých, dobrý komentář a skvěle natočená rekonstrukce. Dokument mě od začátku vtáhnul a až do konce nepustil. A já žasnul - nýty ze železa, nízké přepážky, chybějící dalekohledy, vydrživší ledovec mimořádně na jihu, odložené vyplutí, málo záchraných člunů, dopis pro kapitána, kterému nikdo nevěnoval pozornost... a spoustu dalších. Náhoda? Nebo to bylo promyšlené od začátku? No, ehm, teda, to je opravdu ukrutně zajímavý dokument. A rozhodně si zaslouží plný počet. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Stručné a přínosné. Základní přehled faktů je doplněn o nové analýzy a závěry, což vnáší do celé kauzy nové světlo. Patrně nejzásadnějším zjištěním se zdá být nekvalitní materiál ocelových částí Titanicu i na první pohled banální detaily jako chybějící dalekohled ve strážné věži nebo výměna důstojníků krátce před vyplutím, až po dosud nevysvětlené nereagování parníku Californian, jež se nacházel v bezprostřední blízkosti Titanicu, na nouzové signály. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, jestli jsem viděl ten samý dokument, nicméně v českém překladu se jmenuje tak, jak zde, ale v originále má název Who Sank the Titanic? Pokud je to jiný dokument, tak se omlouvám. Dokument mapuje zrození této tehdy největší lodi až po její ztrozkotání. Je to zčásti hrané, zčásti jsou použité archívní záběry a zčásti je to digitální. Co mě ale naprosto uchvátilo, byly informace, které jsem až dosud vůbec nevěděl. Dost se tady zaobíráme faktorem náhod, které přispěly ke katastrofě. Anebo i hrané scény z vyšetřování po ztroskotání byly zajímavé. Opravdu, co se týče informací, naprosto výtečné. Jediné, a to taky sráží hodnocení na 4* je až moc časté opakování digitálních sekvencí. Jinak ale výborný dokument. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama