Reklama

Reklama

Tajemství starověku - Poklady světa

(TV film)
  • Velká Británie Ancient Secrets - Treasures
Velká Británie, 2001, 50 min

Obsahy(1)

Každá kultura má své poklady - bájné klenoty, zlaté a stříbrné šperky, blyštivé symboly moci a bohatství… Od starověku člověk prahnul po bohatství země a ve jménu zlata vedl dobyvačné války. Britský dokument nás seznámí s nejcennějšími poklady světa. V ruinách zaniklých civilizací a v rozvalinách kdysi slavných říší nacházejí archeologové neobyčejné sbírky zlata, stříbra a drahokamů, které byly po tisíciletí utajeny. Hrobky egyptských faraónů v Údolí králů, poklad Tutanchámona, historie největšího diamantu světa Koh-i-nooru, příběh hledačů "Eldorada", bronzové poklady čínských dynastií a klenoty zaniklých civilizací v Africe a Asii - to vše v britském dokumentu POKLADY SVĚTA z cyklu TAJEMSTVÍ STAROVĚKU. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, přehledně zpracovaný dokument. Zaměří se na vybrané oblasti daného tématu, které jednoduše a celkem zdařile usadí do logiky historických okolností. Svěží a nenudící dokument je určený pro širší okruh diváků a přináší i některé nové pohledy a poznatky. Nedělá si ambice na důsledné prozkoumání a obsažení celého tématu, což ovšem není v daném přístupu na závadu. ! ! ! D O P O R U Č U J I ! ! ! ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, který ukazuje podobnost umělecké činnosti starých civilizací z různých koutů světa. Velmi zajímavé informace jsou doplněny krásnými záběry. ()

Reklama

Galerie (21)

Reklama

Reklama