Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože potraty vyžadovaly složité schvalování zákroku, jedna podnikavá lékařka si potají vybudovala jakousi soukromou praxi, kde tuto "službu" nabízela ilegálně. Avšak sympatický lékař, jenž se měl stát cenným pomocníkem v tomto podnikání, rozhodně odmítne. Tvůrci nenatočili drama svědomí, nýbrž plochou obžalobu maloměšťáckých sklonů. Lékařka svou činností sleduje jediné - chce své rodině zajistit přepychový život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Staré (prvorepublikové) struktury versus uvědomělci v jednom z mála civilních Bahnových filmu ze současnosti. Vyšla z toho poměrně nudná agitka, poplatná své době vzniku, zaměřená proti pozůstatkům buržuazních přežitků. Zlý, nemakající architekt s rozlehlou vilou týrající rodinu, andělíčkářská lékařka s luxusním autem... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Snímka našla fajnové obsadenie vo Vlaste Fialovej, ktorá zosobnila pofidérnu doktorku, ktorá sa rafinovane snažila svoje "pokusy" očistiť skrz lásku doktora internistu. Trochu to však nešlo zožrať, lebo veď kto by sa zaľúbil do takej ženy a ani internistu v podaní Romančíka neočarila. Čiže tu si to pýtalo herecké schopnosti Fialovej, no v inom, krajšom obale, aby femme fatale priťahovala. Film akosi nestrhne, hoci rieši ťažko priechodné interrupcie tej doby. Zaujímavé, že to tvorcovia pretlačili v čase komunizmu keď práve komunizmus "splodil" interrupcie. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh nie je postavaný len na ilegálnej interrupcii, ktorá bola legálna len po schválení komisiou a žena bola podrobená duševnému striptízu. Hovorí predovšetkým o charakteroch ľudí, ktorí si nelegálnou činnosťou zvyšujú životnú úroveň. Že je táto dráma trochu tendenčná a vo svojom zobrazení príliš zjednodušená, je logicky dané dobou vzniku, napriek tomu ide o veľmi kvalitné spracovanie. Réžijne na úrovni, hudba super, herecky brilantné. Vlastu Fialovú nahovorila Mária Prechovská. Tretí komentár. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Budoucí maminka by ráda vraždila: „Nechcem dieťa od nieho.“ Chlap je nejdřív proti, ale za chvíli jí posílá ke komisi. Žena zastává moderní pokrokový postoj „moje tělo moje volba“. Film potraty na první pohled překvapivě odsuzuje. Ale jsou to pouze potraty prováděné doma v pokojíku. Vraždy nejbezbrannějších socialistické „zdravotnictví“ již brzy rádo nabídne. Křečovité politické diskuze. Fialová se pro roli doktorky smrtky velmi hodí. Zednářská symbolika: 11:01 – Romančík – pěkně dlouhý merkel sign;  „Nemocnice odletela do vesmíru.“ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

On to v zásadě asi není špatný film, jen jsem se s ním lidsky dost minul. Vlasta Fialová je perfektní femme fatale, ale dost jinak než by si jeden přál... Prostě.. je to docela dobré a místy i svým způsobem silné, ale je v tom jakási pachuť čehosi co celek dost sráží. ()

Zajímavosti (4)

  • Vo filme zaznie úvodná a záverečná časť zo symfónie D-Dur Ludwiga van Beethovena v podaní Symfonického orchestra Československého rozhlasu v Prahe. (Raccoon.city)
  • Natáčanie snímky prebiehalo v Piešťanoch a okolí. (dyfur)

Reklama

Reklama