Reklama

Reklama

Rush: Beyond the Lighted Stage

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Atraktivní dokumentární film o rockové skupině The Rush se promítal pouze jednou. Kvůli velkému zájmu fanoušků se kapela rozhodla snímek vydat na DVD a blu-ray. Příznivci kanadských The Rush se mohou těšit na balíček s bonusem, který nabídne dosud nezveřejněná koncertní vystoupení, materiály, na nichž se podílel původní bubeník, i záběry ze zákulisí. O snímku se velmi pochvalně vyjádřil např. magazín The Wall Street Journal. (Mates01)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Mackro 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik Rush. Som fanúšik Sama Dunna. A oboje naraz, to nemôže byť zlé... Sila všetkých hudobných dokumentárnych filmov od dvojice Dunn/McFayden je to, že akoby náhodou odpovedá na pálčivú otázku PREČO. A v prípade Rush: Beyond the Lighted Stage nám film odpovedá na to, prečo sú vlastne Rush taká kultová, populárna a kreatívna, no zároveň nepochopená kapela. Odhaľuje vrcholy, pády, boj, skvelé historky a tragédie za menom RUSH. Dokument je informačne nabitý, so štipkou humoru (Jack Black, prípadne niektoré momenty so samotnou kapelou) a keď to celé skončí, nejde, len uznanlivo kývnuť hlavou... nad tým, ako tvorcovia tohto filmu vedia výborne pracovať. A nad tým, akí giganti sú Rush pre rockovú hudbu. A tiež nad tým, koľko práce taký film a taká dlhoveká kariéra "zožerie". Povinné zhliadnutie pre každého ignoranta, ktorý si myslí, že rock je "diabolská hudba" bez štipky invencie a tiež pre nás, verných fanúšikov. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný kult RUSH skvěle vystihl hned v úvodu tohoto dokumentu frontman Smashing Pumpkins, Billy Corgan: "Věřím, že když se lidé ohlédnou zpět, a opravdu se podívají na to, které jsou velké kapely, tak jednou z těch skupin jsou RUSH. Nějakým nevysvětlitelným způsobem ale nebyli nikdy dost populární , aby je člověk bez rozmýšlení vyjmenoval jako jednu z největších skupin všech dob. Mluvili jsme příliš o jiných kapelách! Mnoho bylo řečeno o Beatles a Led Zeppelin, ale to nevypráví celý příběh... V určitém okamžiku jsou tady a někdo by měl vysvětlit, proč jsou tady." To se tu dokonale podařilo! Tvůrci Dunn a McFadyen se vypracovali v absolutní špičky v oboru hudebních dokumentů. Tento počin se tak může směle zařadit mezi vynikající hudební snímky posledních let, jakými bezesporu jsou: FOO FIGHTERS: Back And Forth, PEARL JAM: Twenty a LEMMY. Moje definice RUSH? Legendární, opomenuté, skromné (dle jejich slovy "nudné"), virtuózní trio! ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Úprimne som o kapele Rush pred zhliadnutím tohto filmu jakživ nepočul. Zároveň sa po pozretí za túto skutočnosť veľmi hanbím. Veľmi dobrý dokument, precízne spravený, na môj vkus síce možno trochu rozvláčny, no vypovedal o všetkom, čo by som chcel a potreboval vedieť. A hoci som si zo začiatku povedal, že Rush asi nebude kapela, ktorú by som začal odrazu počúvať, na konci dokumentu boli pocity úplne opačné. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bohatá historie kapely by klidně vydala na tříhodinový dokument a pořád by bylo na co koukat, takhle to bylo trochu letem světem, ale zase se to celé soustředilo na hudbu. Super kapela, super písničky. Bylo rozhodně fajn se podívat i na alba, která nemám tolik nebo vůbec naposlouchaná a určitě napravím. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Trochu nudný dokument o trochu nudné kapele. Jako ono je na jednu stranu fajn, že existuje hudební dokument bez věty: "... Opravdu byli ta nejvykalenější kapela." Ale to prostě nestačí a poslední čtvrthodinka je už úmor. Chápeme, že autor dokumentu má ke kapele velkou náklonnost, ale chtělo to jít trochu hlouběji a taky nějakou "špínu". Já jsem nikdy žádnej celej song asi neslyšel, ale teď si možná pustím album Hemispheres. V každým případě kvalita dokumentů nemá co dělat s kvalitou hudby a proto tři. ()

Reklama

Reklama