Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl nedávný remake, nemyslel jsem si, že budu nějak překvapen, ale opak je pravdou. Tohle zpracování příběhu, který jsem bohužel nečetl, je mnohem zajímavější v tom smyslu, že je drsnější. Tohle vůbec není laskavý příběh a happy end je zde vykoupený skutečně pořádným strádáním. Navíc Louise Fletcher je prostě démonická. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Z dnesneho pohladu cokolvek ine prebijaju udesne dialogy a herci. Ked som ale film videla ako dieta, strasne na mna zaposobila atmosfera, beznadej a ich bledost. To filmu nejde upriet, hlavne vzhladom na rok vzniku. Update: Teraz (na imdb) citam, ze Swanson (starsia dcera), ktorej vykon som povazovala za najhorsi, vyhrala za film v Young Artist Award cenu za Best Young Actress in a Horror or Mystery Motion Picture, Flethcher (babicka) bola nominovana na Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films). Zaujimave. Inak slovom horor kdekade sa nenechajte odradit, ziadne nadprirodzeno ci sadisticky hotelier, len... privelmi... poboznostou posadnuta babicka a uzavrety priestor bez slnka, takze ako duchovia vyzeraju samotne deti... Psychodrama... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem si nemusel číst ani obsah a přesto jsem věděl o čem bude. Svýho času jsem totiž bejvalce pracně sháněl knížku. V té době žádnej novej dotisk knihy nebyl a tak jsem ji sehnal po delší době až na nějakým knižním bazaru. Osobně jsem jí ale nečetl. Teď už k filmu. Jde o celkem silný psychologický drama. Za zmínku určitě stojí Louise Fletcher, kterou si mnoho diváků vybaví jako sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem(1975). Řekl bych, že tady si zahrála ještě větší svini. Ratchedová level 2. Jak už jsem psal knižní předlohu jsem nečetl takže hodnotím jen to co jsem viděl. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

" Ani všechny peníze světa nestojí za to, co jsme tu ztratili.." Tak tohle režisér Jeffrey Bloom tak dokonale zazdil, že jednomu musí být opravdu líto, jak se tu mrhalo potenciálem silného knižního předobrazu Virginie Andrews, zvlášť když měl Květiny v podkroví původně točit sám Wes Craven.. Špatný dojem ze snímku, jehož takřka každá druhá scéna volá po lepším timingu, silnějším herectví a především kvalitním dialogu, vylepšuje snad jen skvostný hutný soundtrack Chrise Younga, který tuhle šmíru táhne kupředu jako splašení koně, a rovněž to skvostné svatební finále s nevěstou "na větvi".. Ani přeletokukaččí Louise Fletcher jako šílená babička jak z gotického hororu nestrpí výhrad, ta ovšem nezklame nikdy.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kvety v podkroví" je adaptáciou rovnomennej literárnej predlohy, ktorú napísala v roku 1979 americká spisovateľka Cleo Virginia Andrewsová. Zatiaľ som nemal možnosť si ju prečítať. No po zhliadnutí tohto bizarného komorného snímku sa určite pokúsim si ju niekde zohnať. Tragický príbeh štyroch súrodencov, ktorí sa po smrti otca musia spolu s krkavčou matkou presťahovať do obrovského rodinného sídla ich bigotnej, autoritatívnej a despotickej starej mamy ma zaujal. Nie sú tam vítaní. Čaká ich tam len opovrhnutie, psychický i fyzický teror a smrť. *** ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama