Reklama

Reklama

Chrabří bojovníci

(festivalový název)
  • Hongkong Gallants (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grandiózní návrat stylu klasických kung fu filmů 70. let vypráví o mladém otloukánkovi, který se stane žákem dvou starých přeborníků kung fu. Typický příběh bojových filmů, kde hrdinové objevují podstatu bojových umění, obohacuje melancholická pocta fiktivním bojovníkům i jejich reálným stárnoucím představitelům po vzoru Rockyho Balboy (2006). Staří mistři předvádí v akčních sekvencích dechberoucí bojové výkony, a to bez užití speciálních efektů či dublérů. Na rozdíl od zarputilé stařecké vážnosti aktuálního Stalloneho hitu Expendables Postradatelní (2010) přicházejí „Chrabří bojovníci“ s bláznivým humorem a mladickým nadhledem. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní návrat old school akce v uhrančivé poctě starým hercům z bojových filmů vykazuje nápadné paralely s "Rockym Balboou" (Rocky je ve filmu dokonce doslovně citován). Snímek současně není jen o tom, "kolik ran člověk snese a stále zůstane stát na nohou", ale v základu představuje i bojový film klasického stylu, kde hrdinové poznávají pravou podstatu bojových umění. Vyprávění proložené velkou mírou nadsázky i bláznivého humoru pečlivě vyvažuje patos tak, aby nikdy nedosáhl rozměru laciného hraní na city a přináší uctivý, ale současně nikdy namyšlený či přehnaně heroický pomník starým bojovým snímkům a jejich představitelům. Coby nízkorozpočtový film bez speciálních efektů (žádné počítače a žádné dráty) jsou "Gallants" nejen připomenutím bohaté produkce 70. let, ale také dokladem, že pro vytvoření dech beroucího bojového snímku stačí pouze dobrý scénář, promyšlená choreografie a tvůrčí nasazení. V tomto ohledu je malé dílko dvou mladých režisérů mnohem sympatičtější než veškeré ostatní příspěvky žánru vzešlé z Hongkongu v posledních letech. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Neskutocne drava, vtipna a svizna kombinacia "old school" v sucasnom baleni. V zavere nielen parafrazovanim Rockyho a vybornej hudby Teddy Robin Kwana (vo filme si zahral ulohu majstra skoly "Teahouse" :) ) navyse s presahom, zanechavajucim velmi hrejivy pocit usmevu na tvari. A choreografia nema chybu. Rezijny debut par excellence. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi nadšencov kung - fu klasiky 70 - tych rokov, ale na zopár čerešničkách tej doby som sa dobre pobavil. Hlavne ak šlo o humornú nadsádzku. Tento film ako pocta žánru spĺňa všetky predpoklady, aby bol zábavný. V konečnom dôsledku aj je. Má švih, rýchlosť, humor a dobrú choreografiu bojových scén. Ak si však budem chcieť pozrieť podobný žáner, radšej sa vrátim k starej klasike. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hongkongská komedie s několika málo bojovými/tréninkovými scénami, přičemž právě na komickou stránku je zde kladen poněkud překvapivě větší důraz, než na samotné kung-fu. Ústřední postava, mladík Cheung, s typicky čínským účesem, je dost upozaděn, takže se o něm nedá tak docela mluvit jako o hlavním hrdinovi. Postav tu vystupuje poměrně velké množství, každá je uvedena jmenným titulkem. Mnoho z nich umí bojová umění, ale málokdo pořádně. Buď jsou postavy slabé na duchu (třicetiletá anamnéza), nebo na těle (nevyléčitelné zlomeniny ruky a nohy). To je výborná příležitost obsadit do filmu slavné herce z bijáků ze 70. let, na které je doslova odkazováno - plakát s Brucem Lee atd. Film hodně staví na konfrontaci starého/nového, přičemž ti staří, jsou ti moudří, mladíci jsou nerozvážní, ale o to odhodlanější. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ach ach, ta stará atmosféra do který je film situovanej, i když je v podstatě o současnoti, podporovaná skvělou audiovizuální stránkou, je prostě perfektní, do toho tam vložili legendy ze starých kung fu mlátiček a celý to zastřešili vtipným,ale zároven i vážně působícím příběhem o podstatě bojových umění. Navíc choreografie tradičně perfektní a vidět ty stárý páký, jak to tam po 30ti letech zase rozjížděj, to bylo prostě super. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama