Reklama

Reklama

Skupina vědců NASA, která se zabývá výzkumem spánku (Projekt Shadowzone), provádí pokusy na jednom opuštěném podzemním zařízení v nevadské poušti. Během testů dojde k příšerné smrti... je to však pouhý začátek! Na místo neštěstí je vyslán kapitán Hickock (David Beecroft), aby vše vyřešil. Zjistí, že vědci pod vedením Dr. Erhartové (Louise Fletcher) a Dr. Van Fleete (James Hong) prolomili hranice snů a dostali se do jiné dimenze. Zde je napadne stvůra, která na sebe může vzít jakoukoli podobu - monstrum hledající oběti! Smrtelné běsnění přežijí pouze někteří... Najdou však cestu zpátky? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (7)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jen škoda, že tvůrci nepřidali do filmu více akce. Jinak jsem byl velmi pozitivně překvapen, že i z tak mála se dá vyždímat co nejvíce. Experiment , kdy jeden ze subjektů zemře a do laboratoře přijíždí vyšetřovatel, aby podal o celém experimentu zprávu, zda v tom i nadále pokračovat. Subjekty, které uspaly nechávají proniknout do přísně střeženého objektu ze spánkové dimenze vraždící krvelačnou bestii. 55% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Shadowzone je docela pohodové hororové sci-fi béčko, které bylo, jak je u společnosti Full Moon dobrým zvykem, natočeno za pár šupů... Skupina vědců experimentuje s pár subjekty, které uvede do extrémně hlubokého spánku a otevřou tak bránu do paralelní dimenze... A jak je u těchto filmů zvykem, brána je samozřejmě obousměrná a něco se skrz ni dostane i na Zemi... V mých očích se jedná o levnou variaci na Vetřelce, Věc a Xtro, samozřejmě ne tak zábavnou, ale chvílemi dostatečně krvavou a vzhledem k rozpočtu i se slušnými triky... Pro filmy Full Moon mám slabost, takže já byl v rámci očekávání spokojen... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

FuulMooňákov nejde nemilovať. Charles Band aj so svojím skladateľským bračekom Richardom ( ktorý sa tu nežne mazlil s notami Jerryho Goldsmitha z VOTRELCOV ) dali opäť vzniknúť dielu, trhajúceho pojem ,,originálny,, na kusy. A nalákali na to aj niekedy oscarovú hviezdu prvej veľkosti Lois Fletcher, ktorá sa tu promenáduje medzi umelými roztrhanými telami a zjavne si to užíva. A myslím, že aj divák. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Většinu béček z Full Moon Features (Tehdy se jmenovala Full Moon Productions) mám docela rád. Tohle je ale jeden z těch filmů, které se mi nelíbí. Musím pochválit především herce, kteří hráli dobře. Ale jinak tento film nepřinaší nic nového, a strašně jsem se u něj nudil. I pokud máte rádi sci-fi béčka, tak vám tento film nemůžu doporučit. Můžu vám ho doporučit pouze v případě, že si na tento film chcete udělat vlastní obrázek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o další z řady laciných scifi hororů, kterých se v té době zrodila celá řada. To však neznamená, že by šlo o vyloženě špatný film. Cardone měl ovšem velké „štěstí“, že se produkce jeho výtvoru ujal Charles Band, jinak by to s ním možná dopadlo hodně špatně. Vzhledem k tomu, že k tomuto filmu musíme přistupovat dost s rezervou. Proti samotnému scénáři nemám moc námitek, ale přece jenom mi tu chyběla propracovanější atmosféra. Na můj vkus to bylo místy až moc zbrklé a bohužel se mi tentokrát ani moc nelíbilo samotné monstrum. Naštěstí jsem tu zas na druhou stranu našel jiné věci, které se stály určitě za pozornost. Jinak co se týká atmosféry, tak ta místy nebyla vůbec špatná, ale zaznamenal jsem v ní značné výkyvy. Kupříkladu onen rozsáhlý komplex nabízel celou škálu možností, jak vygradovat napětí do extrému. Jenomže tu hrál opět velkou roli nedostatek financí a tak při útocích monstra vždy zaúřadoval střih, nebo se kamera dívala jinam než by měla. Divák je tak značně ochuzen a musí se spokojit jen s cákanci krve, nebo výkřiky. Což ovšem ne každému bude vyhovovat. Jedno se však musí režisérovi nechat – ta opice bylo prostě BOŽÍ!!! V těch několika scénách co úřadovala, jsem si jí neskutečně užil. Dále bych chtěl pochválit účast Shawn Weatherly. I já si ji ještě pamatuju z doby, kdy se proháněla v Pobřežní hlídce a tady si nevedla vůbec špatně. Nebylo by však od věci, kdyby se i samotné monstrum zapojilo do zvýšení kvality celého filmu. Bohužel jeho vzhled byl pro mě dost velkým překvapením, přestože z Bandovy továrny už vylezly kdejaké kreatury. Tohle patří mezi ty nejslabší. Nebylo ani hrůzu nahánějící, ani pěkně slizké či odporné, prostě nějaké. Shadowzone tak s velkými obtížemi udrželo status průměrného kousku, ale byl by hřích mu dát méně. 50% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama