Reklama

Reklama

Přemluv bábu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Publicistický / Dokumentární
Česko, 2010, 4 min

Obsahy(1)

"Zajeďte za bábou a dědou a přemluvte je, aby volili pravici."
Jiří Mádl a Martha Issová se videem obsahujícím tuto výzvu rozhodli apelovat na mladé lidi. Vyzývají je, aby se pokusili zvrátit výsledky nadcházejících parlamentních voleb svým vlivem na prarodiče. (oficiální text distributora)

Recenze (437)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sáhne-li bába nebo dědek po rudém či oranžovém volebním lístku, musí být s přemlováním utrum!! Je nutno okamžitě odjet na venkov a minimálně je umlátit kladivem! Učiníš tak nejen Kaufland příjemnějším místem k nakupování, ale navíc i angažovaně vyjádříš svůj postoj k levici a nastartuješ progresivní důchodovou reformu! Nezáleží na formě či obsahu, hlavně, že hlas zní! ***** A co říct k tobě, ó úžasný rozdavači odpadů, velký arbitře dobrého vkusu a šosácké morálky, popřípadě zrůdo rudá?? Dovol, aby na tebe za Jirku s Marthou zareagoval Verbal111 parafrází jeho neoblíbených Růžových Flojdů: "HEJ! PIČO! Lív as kids eloun!!!" ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Obšlehni úspěšnou americkou věc = uchvátíš nevzdělané Česko! Hlavně že se ve veřejném prostoru bez ustání opovrhuje tím tupým americkým, přitom se domácí hvězdičky na nic víc než obšlehávání nezmůžou (viz Sommerovy znělky k Divadlu) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Několik faktů, více demagogie, velice přehnaná nadsázka a vesměs trapné fóry (Kundera.) Ve volební kampani roku 2010 nic zvláštního. Tak proč ten humbuk? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

It´s funny because it´s true... Teda, ve skutečnosti je to video nepříliš vtipný blábol s hodně špatným taktickým plánem ... ale za tu srandu, jak zde (nejenom zde) kvůli němu levičáci a pseudomoralisti prskaj, tam ty čtyři hvězdy frknu rád. Příště jen houšť. PS: Ne, opravdu se mi nechtělo blít, necítil jsem stud, ba co víc, ani jsem si neodplivl. Hanba mi. Chacha. Edit: Po zhlédnutí originálního videa Sarah Silvermanové musím chtě nechtě snížit, a to alespoň na dvě. Nechápu, jak nějaká myslící bytost dokáže ze úsměvného a nenásilného spotu udělat s pomocí "argumentů" podobného povrchního ražení něco, co náladu mezi jednotlivými stranami ještě víc přiostří. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Volím pravici, bábu ani dědu přemlouvat nebudu, protože i když táhnou sedmé desetiletí, levici nevolí, ale pokud máme novou generaci voličů vychovat takto, dočkáme se za pár let toho, že nám bude vládnout Dělnická strana, či jakákoliv jiná pakáž z opačného konce politického spektra. Zelenka u mě hodně klesnul a já si hodně zhluboka odplivnul. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak Češi už jsou tak daleko, že točí remaky úspěšných amerických hitů...a dostal to Petr Zelenka... Přemluv Petra, až příště bude potřeba udělat remake nějakého toho Kundery... PS: Hlouběji už snad ani klesnout nešlo...tohle je přesný mediální ohlas české politické žumpy. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Přesně tak ! Nevolte levici ! To video ať je jaké je, tak má hlavně pravdu ! Pokud levice u voleb zvítězi, můžeme se těšit na státní bankrot ! Přece nechceme skončit jako ti chudáci v Řecku ! ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Moderna, svoboda slova, vulgarita, ultraagitka. Vyznání, názor nebo příslušnost nemůžu než respektovat, ale natočit tohle a pak se poplácat po zádech, jak se všechno řeklo na rovinku, je trapas dalece přesahující jedny volby. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Nemá cenu kopat do někoho, kdo se sám jaksi odkopal. Jiří Mádl a Martha Issová se dopustili mravního poklesku, tím kurióznějšího, že jde o jejich vlastní iniciativu. Je to zajímavý precedens, protože mě ani po dlouhém pátrání v paměti nenapadá analogický příklad, kdy jindy se nějaký český herec dobrovolně, bez nátlaku nebo vidiny oslnivé kariéry, pustil do tak otevřené šovinistické propagandy. I proto věřím, že jde spíš o hloupost horkých hlav než co jiného. Pokud jejich politická gramotnost začíná dělením na pravici a levici a končí domněnkou, že stačí podle nich klasifikovat lidi jako dobré a špatné, k přežití a na odpis, je to docela děsivé. Někde úplně na dně těch rétorických splašků, připomínajících svazáckou agitaci 50. let, se skrývá docela střízlivá myšlenka "Pokud naši prarodiče u volební urny myslí na naši budoucnost, je dobré říci jim, jakou ji chceme". Ale ta nenávistná forma plná imperativů, devalvace, výhružek a vydírání Přemluv bábu diskvalifikuje z účasti v diskusi, kterou prý chtěla vyvolat. Celé mi to evokuje jeden šanson Georgese Brasense. Krásně ho přebásnil Jiří Dědeček a jsem si jistý, že se navzdory svému příjmení nenechal nikým přemlouvat. "Jen se zbaví slup, ví to natošup celej svět. Ještě ve šlupce má tě za blbce, jsi-li kmet. Jen ho vohne věk, člověk by mu řek, teď ty zas trp. Pěkně dokola, teď ty jsi za vola, teď ty jsi blb. (...) Vy mladí blbci, vy s ohněm v srdci, je to drb. Každou kravinu nemá za vinu starej blb. Vy staří blbci, zakyslí, trpcí, hůl a hrb, vám hejbe žlučí, než se vyučí mladej blb. Já, co jsem věkem někde mezi, já vám teď povím, v čem to vězí. Kdepak čas, nevězí to v době. Když se je blb, je se blb. V kolíbce či jednou nohou v hrobě, když se je blb, je se blb. Vy blbci, nepřete se spolu, spor ukončete s noblesou. A pak ať zapěje vůl volu Ach, kdeže loňští blbci jsou." 0% ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože takový sračky, takový kecy, taková ubohost, člověk jen žasne, čeho je dnes člověk po pár lowáčku a o to býti vidět, schopen. Diktát pro všechny, známý z minulého režimu, pravice jakožto nejlepší volba pro nás všechny, hnusná propaganda za kterou by se nemusel stydět ani sám E. Bernays, či jeho obdivovatel Joseph Goebbels! Jinak k samotným důchodcům, kterým se dnes nežije skutečně dobře, až se některý z nich dostane na net, on si to tam jistě najde, a ono ho to jistě i při konečné volbě ovlivní (je však pravdou že důchodci mohou rozhodnout a pak že důchodci jsou snadná kořist všech stran, co se ovlivňování politiků týče, viz.domovy seniorů, pečovatelské domy, atd, to nám tu jaksi už neřekli..). Apropo; zajímalo by mě čistě statisticky, kolik tohleto video, nakonec skutečně ovlivní lidí? Člověk z pravice, člověk z levice, člověk ze středu, stejná pakáž, která v tý době vyrostla, zadarmíko vystudovala, dnes žije kapitalisticky, ale pracuje a myslí mnohdy stále ještě socialisticky! Modrá holubice když se rozletí tak zčervená, to jsem si nevymyslel, to kdysi řekl Josef Lux a to stále platí. Tak a teď najít jen nějaké čudláky, kteří budou kecat proti pravici, jsem zvědav kdo se toho ujme:-) Adolf Hitler jednou řekl.."Je štěstím pro stát, když lidi nepřemýšlejí", a ejhle, ona je to pravda odvěká, a u nás to platí dvojnásob:-) ps: Je úplně jedno kdo vládne, jestli levice, nebo pravice, svět je dnes už jinde, a dělí se na úplně něco jiného, vládnou peníze a pokřivený charakter a morálka (tedy už žádná pracovitost, poctivost, dobrota a píle), všechny země dluží někomu a málokdo ví vůbec komu a na jakém základě se tak stalo, všecky země (příklad krize v Evropě) jsou dnes ve stavu umělého tunelování národního bohatství, všechny země jsou uměle zadluženy u jidášských bank, vládnou nadnárodní společnosti, velké bankovní konsorcia, a vlivné rodinné klany, my jako samostatný suverénní stát už dávno neexistujeme a nerozhodujeme prakticky o ničem, jsme jen kolonií mezinárodního atlantského seskupení, podařilo se jim bez referenda nás narvat do zednářských struktur jako NATO, OSN, UNESCO, EU, to bude náš konec, politici napříč celým politickým spektrem jsou jen dobře vycvičené loutky, zástupci skutečných lotrů, kteří rozhodují, a bankrot nás i tak nemine (na nás samotných a natom co prožereme nebo rozdáme na dávkách to samozřejmě vůbec nezávisí!), a nějaká prodejná židovka Issová, natom už nic nezmění. Demokracie, jimi nám vnucená=ghetto, skrytá totalita! Všecko je to jen fraška, divadlo, pro zmanipulované a dezorientované masy a my jako lidi budeme jen platit, platit a platit! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jsem samozřejmě taky pro-pravičák. Ale tohle je prostě přehnaný, až jsem si říkal - no do hajzlu. Jestli se toho chytí levice a důchodci, může to pravici naopak jen uškodit. To samé už tak nepěknému (obecně vzato) vztahu starých a mladých. Nejsem žádný důchodcomilce, ale proč s nimi bojovat, kór když jimi sami budeme. A co kdo víte, jestli zrovna z vás nebude zdeprimovaný, nerudný a zapáchající stařešina. Takže tohle né, doporučuju ale parodii ZABIJ BÁBU! ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Som ľavicový liberál a nehanbím sa za to. Nemám rád propagandu ľavicovú, pravicovú ani žiadnu inú. A netolerujem netoleranciu ku ktorejkoľvek skupine obyvateľstva. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Za nápad do volební kampaně *. Za humor *. Za politický směr *. Za vtipné obrázky včetně Kundery :)) *. X Za odrzlost přemlouvání lidí s mnohem většími životními zkušenostmi mínus*. Za sprostoty hraničící s vydíráním starých lidí mínus dvě **. Video: http://www.youtube.com/watch?v=MLfFhdcXJhA ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

To by mě nenapadlo, že na ČSFD budou už i předvolební spoty... Hmm... %-o . . . Tak pochcat Mádla a (p)Issovou, pochcat Zelenku a vůbec všechny ty protekční smrady, co si berou do svých nevymáchaných tlamek seniory téhle země ve prospěch jakýchkoli nových politických gaunerských garnitur... °-/.. - - - P.S. D.m.s.n. nebýt oné >sametové< , právě tihle ubožáci by dnes jako svazáci prolézali Straně zadní stranu a budovali si své rodinými kšefty nezpochybnitelné pozice... Však víme ne? PTEJ SE TÁTY... . . . A vlastně - tak mě napadá - vždyť právě tihle čudláčtí paraziti vlastně naplňují to, co na té levici tak kritizují! Hnus, děs a běs, kam se tahle společnost >porevolučně< posunula... Howgh. - - - P.P.S. Sračka a její parodie a jiné sračky atd. ke zblití zde: http://www.youtube.com/watch?v=Vbkmw0NtZaY&feature=related - - - - - (Sledováno kdysi předvolebně s odporem a hnusem, hodnocení 2006., komentář zde znechucený třistapadesátýpátý - 13.3.2011) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka demagogie, manipulace s fakty a nevkusného humoru. Parádní zrcadlo, v němž se odráží současná politická scéna (resp. politická scéna před volbami). Nikoliv politická agitace, ale velmi hlasitý vykřičník a varovně zvednutý prst, nabádající k zamyšlení. Bravo, pane Zelenka... ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, ono to má dokonce svůj zářez i zde. No, myslim, že toto vystihuje mé dojmy více než jakákoli slova. Paradoxně nejvíc u nás volí pravici babička, ale to je detail. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Ach jo, já, starej dobrej honič hodnocení, už jsem při spatření tohoto "filmu" ve filmografii Petra Zelenky slintala předčasným vyvrcholením, že mi přibude další "film" v seznamu hodnocení a posune mě ke statusu největšího koukáka filmů na světě, ale jak jsem si tak to okno otevřela a přečetla si pár komentářů a rekapitulovala si v hlavě obsah tohoto "filmu", jakož i jeho formu, myšlenkové přesahy a zejména práci s asociacemi, a dospěla jsem k názoru, že tento "film" je nehodnotitelný. Je to vtip x neni to vtip, leje to olej do ohně x neleje to olej do ohně, přesvědčí to něho x rozčílí to někoho - je mi to všechno srdečně jedno. Přijde mi to nudné stejně jako americký předobraz a tím můj zájem končí. Je to smutné, ale je to tak. Fakt, že aby dnes mělo něco úspěch či někoho oslovilo, tak to musí bavit, je znepokojivý, nicméně když se tím někdo takhle očividně řídí, tak mě to naštve daleko víc, než kdyby se o to pokoušel nenápadně. ()

Reklama

Reklama