Reklama

Reklama

Hvězdář

Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2009, 2 min

Režie:

Filip Renč

Hrají:

Jiří Paroubek

Recenze (33)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Volím pravici, Paroubek se na mě usmívá z většiny brněnských billboardů, což mě solidně vytáčí, a přesto se mi tohle Renčovo dílo ani za mák nelíbilo. Na ‚anti-paroubkovskou‘ legraci mi přijde málo chytré, drzé a hlavně vtipné. Vidím v tom jenom vizuál levné reklamy, nepovedený pokus jít ve stopách klasické grotesky a hlavně neúdernou pointu. Renčovi zmodral mozek do netušených rozměrů, protože se zadusil tíhou vlastního ega, a definitivně zapomněl točit. [Viděno a hodnoceno 2 týdny před volbami, které provází hulvátská útočná kampaň všech proti všem.] ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Bóže, ona je na CéeSeFDé i tahle nablblost? To si Filip Renč zase jednou myslí, jak je vtipný a nad věcí, a spousta lidí mu na to kývá. Nic proti nim, ať si má každý názor, jaký chce - hodnotím ale stejně jako v případě Přemluv bábu. Hvězdář je obdobná stupidita. Nenápaditá, nevtipná, pouze urážlivá. Nechápu, jak bylo vůbec možné, že ji vysílali mezi reklamami v kině. Vlastně chápu. Prachy dovedou leccos.__P.S. Pročpak tu taky není ta pěkná reklama na Coca-Colu? ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tento perfektní volební spot by měl být jakýmsi návodem pro ty, kteří se chtějí v budoucnu v této branži pohybovat. Natočeno je to perfektně, dynamicky a se skvělou pointou. Ani já jsem neodolal a snažil jsem se také vytvořit pár úsměvných spotů proti Jiřímu Paroubkovi (viz můj profil). Přál bych si, aby se novodobý agitační směr táhnul tímto směrem. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Tahle země má v politické satiře bohatou tradici. Jen houšť! -- A teď k samotnému snímku. Když Paroubek obhajuje nemravné spolčování s komunisty tím, že plácá vtipy o mimozemštanech, je to přihrávka na smeč. Tenhle "smeč" mě, pravda, moc neodpálil. Mohlo to být údernější, peprnější, kratší. Anebo by to musel být mindfuck srovnatelný s Paroubkovým výrokem. Takhle je to takové vyumělkované, neautentické, rozbředlé a vtipnost se vytrácí. Asi je to tím, že to je na objednávku od konkurenční strany. Spontánní projevy a různé MEME kolující po netu se mi kolikrát jeví být vtipnější. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden se jen smutně ptá, proč z tak skvělého nápadu a (bez ohledu na tehdejší aktuální politikum) satiricky hvězdného námětu udělal Renč jen prvoplánovou agitační šaškárnu pro odésráče a s čudlícími pitomci pitvořící se sračku. Proč??? . . . V kterejch zase hvězdách najít odpověď Langer raď. Víš Filipe, je takové přísloví "...o bramborách, co je sežerou prasata...", ale věřím, že ty prachy z jejich zlodějin a rozkrádání téhle země na téhle planetě ti za to stály... Tak pochcat! - - - P.S. K okuku: http://www.youtube.com/watch?v=PngUeOlELKM , na přilepšenou k dávení pak: http://www.youtube.com/watch?v=34qE7qn2_iE&feature=related - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách volojebně agitačních, hodnocení po repete na YouTube 162. , komentář zde hvězdoborný jako čtyřiadvacátý - 19.9.2011) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama