Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný horor od scenáristy filmu Chicago. Poklidné město čelí hrůzným experimentům. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako vedia niektoré filmy nudiť. Pre mňa naprosto neznámy žánrový film, od ktorého som v rámci jeho veku čakal nejaké to prekvapenie. A nič. Dajme tomu, že námet mal gule, ale natáčal sa zrejme v spánkovom móde, pretože bolo sledovať ho miernym utrpením. Chyba v čom? Rozpočet? (Anti)talent tvorcov? Idem to zistiť na ďalšom snímku režiséra Michaela Laughlina. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak jsem tady na ČSFD na film narazil hned mě zaujal poster(plakát) filmu. Přišel mi strašně povědomej. Moc bych za to nedal, že tenhle film někde mám na levným DVD z trafiky(hledat se mi ho nechce). 100% jistej si ale nejsem. Určitě ale vím, že jsem to DVD svýho času aspoň v trafikách viděl. Teď už k filmu samotnýmu. Jak je u vedeno ve zdejších zajímavostech jedná se o první horor, kterej byl natočenej na Novém Zélandu. Celkově mě překvapuje, že film tady má jen 125 hodnocení. O to víc, že nejde o špatnej film. Líbilo se mi, že snímek nejede ve vyjetejch kolejích jak je u takových filmů zvykem. Jde tu o experimenty na lidech(respektive experimenty ovlivňující lidský chování). Vraždy sice nikterak neoslní za to maska byla docela creepy. Škoda, že nebyla využita více. 3hvězdy. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrná vyvražďovačka, tentokrát z Nového Zélandu, která se od svých slasherových kolegů však poněkud liší. Začíná vraždou, při níž nečekaně brzy zjistíme identitu vraha. Jenže v průběhu dějství se všechno komplikuje a ubírá se zcela odlišným směrem. A rozhodně ne špatným, jen trochu neobvyklým. O bodycount zde překvapivě nejde a jen jednu pěknou vraždu si budete pamatovat o něco déle, než ono nemastné finále. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K tomuto starému slasheru jsem se nedávno dostal jako „slepý k houslím“. V Levných knihách ho prodávali za 40kč a jelikož se mi australské, potažmo novozélandské filmy líbí, prostě jsem neodolal. Navíc si nešlo nevšimnout, že má scénář na svědomí Bill Condon (Chicago, Dreamgirls). K mé smůle to však pro něj i režiséra Michaela Laughlina byla jejich prvotina, což jsem však nevěděl. Již úvodní „stínová“ vražda mi vzala veškeré iluze, že by mohlo jít o kvalitní horor a bohužel v podobném duchu se svezl i zbytek filmu (stejně jako zbytek vražd). Přitom zajímavý potenciál (nápad) se tomu upřít nedá, jen zůstal využit tak napůl. Ospalé městečko, kde se nikdy nic zajímavého nedělo a jediným vzrušením jsou bláznivé párty omladiny, přímo vybízelo po vzoru jiných starých slasherů k rozpoutání potřebného masakru, jenomže to by se tvůrci nesměli uchýlit ke gumovým gore scénám, kterým navíc předcházely zdlouhavé hrátky maskovaného vraha s obětí. Možná by na tom nebylo nic špatného, kdyby se do toho vložila potřebná dávka napětí a vše nevypadalo tak komicky (viz nahánění mladé dívky k bazénu). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď divné chovanie postáv je ešte predtým, než sa im do žíl (či očí?) vstrekne experimentálna látka. Herecky slabota, trilerových scén je málo, pretože sa väčšinou riešia nepodstatné veci. Záverom sa to snažia tvorcovia dohnať, ale tam nastupuje kopec nelogičností, ktoré dokopávajú aj spočiatku slušnú atmsoféru. Nie je to blbosť, ale mystérium tohoto vyvražďovacieho trileru funguje len čiastočne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se velmi často objevuje Coca Cola. Důvodem je skutečnost, že jde o oblíbený nápoj režiséra Michaela Laughlina. (hladass)
  • Roli doktora Le Sangela odmítl Klaus Kinski. Postavu nakonec ztvárnil Arhur Dignam. (hladass)
  • Ve scéně, kde probíhá nekonvenční párty, hraje píseň "Lightning Strikes" od Lou Christie, oblíbená píseň scenáristy Billa Condona. (hladass)

Reklama

Reklama