Reklama

Reklama

Americký napínavý sci-fi film o malém městečku Centrewill na americkém Západě, kde po záhadné návštěvě mimozemšťanů se začaly dít podivné věci. Po 30 letech od této události Charles Bingelow jede do Centrewill za svojí manželkou, která záhadně zmizela. Dostane se tak do střetu s UFOny. Je to jako zlý, neuvěřitelný sen. Film patří mezi návštěvnicky úspěšné filmy v USA a Velké Británii. (Golden Crown)

(více)

Recenze (13)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Po dvoch rokoch od svojej prvotiny STRANGE BAHAVIOR sa Michael Laughlin rozhodol voľne nadviazať na “strange“ tému, ktorej korene siahajú tentoraz až do ďalekého vesmíru. Mimozemská háveď kobyliek v roku 1958 náhle napadá zmyslené mestečko Centerville situované do štátu Illinois. Čas plynie, infiltrácia sa prehlbuje. O 25 rokov neskôr sa už v ňom nenájde azda ani jeden skutočný obyvateľ, ktorý by poznal niekdajšiu tvár tejto vidieckej osadlosti z vlastných spomienok. Lupiči tiel rozprestreli svoje siete precízne. Zatiaľ, čo v tom čase na Kolumbijskej univerzite v New Yorku prednáša profesor antropológie Charles Bigelow, jeho exmanželka Margaret je nútená sa práve do Centervillu vypraviť na niekoľko dní, aby urovnala všetky potrebné skutočnosti súvisiace s úmrtím svojej matky. Dni plynú, Margaret sa neozýva. Charles sa preto vydáva po jej stopách. S desivým tajomstvom, ktoré sa mu odkrýva, ale narátal. ### Jednoduché sci-fi béčko “Strange Invaders“ je lacnejšou, dalo by sa povedať miestami aj zábavnou, ale hlavne nenáročnou variáciou na klasické filmy ako napríklad INVASION OF THE BODY SNATCHERS, IT CAME FROM OUTER SPACE a im podobné. Menej zaujímavé béčkové prevedenie, snaha z úvodu priniesť aspoň umelo niečo podivné (strange musí byť), nechutne milý happy end, niektoré nevysvetlené zvraty a mdlý priebeh, to všetko vnímam ako mínusy. Ale na druhú stranu sa to dalo tak trochu aj čakať od filmu pre mládež. Vidieť “Strange Invaders“ v tomto období, asi by som sa na všetko díval inak. Tých pár trhancov ľudskej kože stojí aj napriek tomu všetkému stále v tom lepšom svetle v porovnaní so samotným obsahom filmu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec milé překvapení. Takové zábavné béčko na večer. Má akci, tajuplnost a je hlavně zábavné. Sice je to takové hloupé a ke konci už je to spíše výsměch a hlavně konec nastane strašně rychle. Herci jsou obstojní jen hlavní hrdina je takovej nesympatickej. Masky jsou parádní a nejvíc mě dostaly když si vetřelci sundávají masky lidí. Byly fakt povedené, sliz tu je všude. Efekty střel jsou sice slabší ale co by jste chtěly od béčka. Já se bavil. ()

Reklama

raduna01 

všechny recenze uživatele

Nedaleko malebného amerického městečka Centrewill přistáli za záhadných okolností mimozemšťané. Tajuplní vesmírní cizinci zmizeli, ale v městečku se začaly dít podivné věci. Uplynulo třicet let od této zvláštní události a Charles Bingelow se vydal za svojí ženou do Centrewillu. Jaké však je jeho překvapení, když ženu nenajde a musí konstatovat, že mu záhadně zmizela. Samozdřejmě se Charles nevzdává a jeho úsilí přináší výsledky, i když plné záhad. Všechno nasvědčuje tomu, že záhadní mimozemšťané opět přicházejí a s nimi množství neočekávaných obtíží. ()

charge 

všechny recenze uživatele

V našich končinách velmi málo známej a již časem zapomenutej sci-fi snímek s velmi dobrou atmosférou, kterou u tohoto žánru v součastnosti postrádám. Ovšem to je asi tak vše, co na tomto díle vyzdvihnout. Tenkrát mi to přišlo jako bomba a čistá esence science fiction - mimozemšťani, celkem slušný filmový efekty, lítající talíře a v názvu UFO - ale po těch letech už na tom člověk vidí přecejen velký nedostatky a to hlavně v příběhu, kterej za moc nestojí a v podstatě svým chabým zpracováním převážně nudí, přestože má potenciál mít na víc. 40% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pův. komentář 21.1.2016: Docela zklamání tenhle film. Čekal jsem naivně něco jako Jsou mezi námi nebo Vládci loutek a ono je to nezáživná nuda. Chybí tu spád, napětí či akce, nebo aspoň to kouzlo E.T. nebo romance Starmana. Profesor pátrá po mimozemšťanech, pak po dceři, mimozemšťani sice unáší lidi a mění je v koule světla a střílí blesky z prstů, ale většinu z toho uvidíme až na závěr, jinak se tu nic neděje. Navíc nezajímaví herci, nesympatické postavy a kupa blbostí (vláda o nich věděla a neudělala nic?). Jo a a nesnáším Louise Fletcherovou, tady hraje opět pěknou mrchu. Za pěkný závěr a povedené efekty v něm dávám dvě hvězdičky, jinak by to bylo i za míň. EDIT 2024: I napodruhé pekelně nudný film s mizernými herci, postavami a dějem, ani to relativně slušné finále to nezachrání. 1*. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama