Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Disease 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ferrarův Bad Lieutenant a dočkal se alespoň srovnatelného hereckého výkonu hlavního protagonisty. To je ale asi tak všechno. Nevím, jaký byl záměr, ale měl jsem pocit, že bylo vystřiženo tolik scén (a některé poněkud zbytečné ponechány), že se prakticky nedal sledovat nějaký konzistentní vývoj (= regrese) Daterape Dana. Výsledkem je film, kdy celou dobu čekáte, že se něco stane a nedočkáte se. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer sa to snazil predat ako cool film o velkom motherfucker policajtovi. Tak presne taky tento film nie je. Co vysvetluje viacere znechutene komentare. Je to civilna studia jedneho trochu drsnejsieho policajsta, ktory sa vie o seba postarat, ale tentoraz sa mu prestava darit. Herci hraju dobre, scenar tiez nie je blby, ale pocas celeho filmu som mal velky problem s neznesitelne pomalym tempom, vdaka ktoremu som film ledva dopozeral. Evidentne sa najde par vyvolenych, ktorym tento ultrapomaly film sadne, ale ja medzi nich nepatrim. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Naturalistický rozpad rodinného a pracovného života v priamom prenose... Myšlienka nebola zlá, len to jej spracovanie bolo dosť úmorné a mdlé, možno to chcelo lepšiu dynamiku alebo ešte nejaký nápad ako zlepšiť emotívnu stránku. Ale ten kto má rád W. Harrelsona si tu príde na svoje, svojou hereckou charizmou toho veľa zachránil, bol to jeho koncert kde to roztočil v plnej paráde. Aj preto nakoniec lepší priemer. 65/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moverman v divizi zlých poručíků Abela Ferrary a Wernera Herzoga. Nesledujeme proces rozkladu, to nihilistické peklíčko ústředního dinosaura je konstantní. Mění se jen postavy kolem a to v rozsahu rezistence vůči působení paranoiou trpícího Davea Browna. Rudnoucí Harrelson ho dává neuvěřitelně, fungují i vedlejší role (Larson, Foster), škoda jen, že kamera, která má vnést syrovost a autentičnost tím, jak experimentuje s úhly, rotuje či snímá přes předměty, na sebe strhává až příliš pozornosti. „I want you to know, I never hurt any good people.“ - „What about us?“ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Trochu ti to shrnu. Takže všechno, co opravdu musíš vědět o všech těchto opálených hnědokožcích je, že Mexičan nenávidí Hondurasana, stejně jako Guatemalci nesnáší Salvadorce. Skutečně jsou mezi nimi jisté rozdíly, že Mexičan nenávidí Hondurasana. I tak všichni prodávají drogy stále. Jakoby si zde otevřeli obchod. A každý je nadržený na LAPD.... '' ----- Toto je úvodní proslov policejního důstojníka Davida (Woody Harrelson) k čersvě nastoupivší policistce, když jí ukazuje rajón policejní divize Rampart. A myslí, že dokonale vystihuje prostředí ve kterém se náš hrdina David pohybuje každý den. Harrelson táhne celý film na sobě a to skvěle... Scénář místy skřípe, ale to zkrátka nevadí, protože ani skutečný život sám se neodvíjí tak aby se to divákovi líbilo a pěkně to na sebe navazovalo. David je poldou už dlouho. Vyhořel. Neustálý styk s grázly nejhrubšího zrna ho naučil fungovat jinak. Zákony jsou dobré, ale v každodenní džungli pokud má člověk přežít musí občas překračovat hranu pravomocí. Jen tak mají gauneři respekt. Snad je to dáno zážitky z Vietnamu, snad povahou, ale David je prostě drsňák a surovec. Navíc jako polda začal mít projevy vyhoření, přestal vnímat co ještě je únosné a co už není. Velení si toho všímá, ale má výsledky a tak jej kryje. Parťáci z ulice se jej snaží brzdit s tím, že už nejsou šedesátky a policie si nemůže už dělat co chce. Do toho se mu začíná sypat rodina a nejhorší na tom je, že surovce v něm začínají vidět i jeho dvě dospívající dcery. Neví jak z toho ven. LAPD mu nabízí důchod, ale on jednak nemá pocit že něco provedl a pak LAPD je mu vším. Nic jiného nemá... A tak brázdí ve svém policejním křižníku ulice, chlastá a upadá do čím dál větších depresí a nechápe... Vždyť celý život věrně sloužil svě zemi, městu, rodině a teď je za póvl....kde se to sakra posralo? A tady je ta nejosobnější rovina a jakési poselství divákovi. Někdy prostě as to ani nemusíte být David v LAPD a chytat dealery drog, se prostě tohle může stát každému. Navzdory tomu, že se snažíte co to dá, s vámi občas život vyjebe a vaše zásluhy byť tvrdě vydřené jsou jen vzduch... Tohle hvězděně obsazené osobní drama jednoho muže je zvláštní. Asi nebude bavit jako každý jiný film o drsném poldovi, který se trochu utrlh ze řetězu a kterých jsou desítky. Jeho výpověď je niternější, osobnější, Harrelson tu dal ze sebe všechno... a proto mně tenhle jiný druh výpovědi mile nadchnul. 4 lahve whisky * * * * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v deväťdesiatych rokoch a pojednáva hlavne o gangu CRASH. (Slunkoo)
  • Veškeré natáčení se odehrávalo v lokalitě Los Angeles v americkém státě Kalifornia. (Terva)
  • V momentě, kdy jde Brown (Woody Harrelson) dolů po schodech do místního klubu, je možné slyšet píseň "Esther's: z repertoáru Amon Tobin. Píseň vyšla v roce 2007, příběh se v3ak odehrává v roce 1999. (Terva)

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama