Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Pedestrian odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to asi opravdu má vypadat jako seriálový Shield. Podobné záběrování - tj. pohyblivá kamera, věci „překážející" v záběru, střídavé sledování postav buď ze značného odstupu (přes ulici, skrz okno) nebo naopak z detailů jejich tváří. Ale zatímco Shield se díky tomuto režijnímu vedení stával „intimním" pohledem do života špinavých poldů a jejich rodin a zároveň nás vrhnul přímo do centra akce a klidně nás nechal hezky zblízka ochutnat chodník, Rampart se o to jen snaží a všechny postavy přitom sledujeme z dvoukilometrové vzdálenosti a nikdy nám do nich tvůrce nedá ve skutečnosti nahlédnout. A natočené je to naprosto strašně. Nekoukatelné. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Těžko může mít tenhle film lepší hodnocení, když se postavy nikam neposouvají, nevyvíjí se, stagnujou a zůstavají na místě. A spolu s postavama je to dost podobný i s dějem - místo příběhové sinusoidy by se tady dala v podstatě nakreslit jen přímka, která nemá začátek ani konec a je rovná. W. Harrelson je suverénní a zkušenej, charismatickej herec, kterej to umí víceméně odehrát sám, ale stejně to nic nemění na tom, že je scénář neuvěřitelně plochej. Ano, je to drama a tam těch zvratů většinou nebývá tolik, ale tohle bylo opravdu málo na to, aby si to zasloužilo nadprůměr. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotenie trochu prestreliť, pretože také nepochopenie, aké tu vládne, si táto vynikajúca dráma nezaslúži. Samozrejme, nie je to akčné ani krimi. Je to štúdia rozkladu už aj tak nalomenej osobnosti. Ellroy pre menej mainstreamového diváka. Woodymu je to napísané na telo, je v úlohe brutálneho policajta, čo miluje svoje dcéry, dokonalý, nenominovať ho na Oscara bol ťažký omyl. Dobre napísané, dobre zrežírované, dobre vystavané. Niektoré vedľajšie herecké výkony skvelé (Foster, Weaverka, najstaršia dcéra). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že si tento film Woody šikovně a vtipně zpropagoval, když oznamoval nominace na Zlaté Glóby za rok 2012 (video najdete zde, Woodyho sranda začíná na 5:14) tak bych o tomto snímku asi nevěděl. A byla by to škoda. Rampart totiž má co nabídnout. Je to jeden z těch filmů, na které se nedívá příjemně, je točen digitální kamerou a špinavost je z něj cítit už z prvních minut. Člověk si až říká, že to vypadá jako nezávislák, ale pak se podívá na ta jména (krom Woodyho zde najdete Sigourney Weaver, Stevea Buscemiho, Anne Heche, Cynhtiu Nixon či Robin Wright) a říká si, čím to je, že se takovéhle hvězdy podepíšou pod takovýto film. Nutno ale uznat, že někteří tam mají výstupy trvající jen pár minut (např. Buscemi), takže to možná udělali jenom jako "vedlejšák". Celkově se mi tento film… nemůžu napsat, že se mi líbil. Spíše napíšu, že mě zaujal. Rozhodně zajímavý pohled na jednoho ne zrovna dobrého policistu. 75 %. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer sa to snazil predat ako cool film o velkom motherfucker policajtovi. Tak presne taky tento film nie je. Co vysvetluje viacere znechutene komentare. Je to civilna studia jedneho trochu drsnejsieho policajsta, ktory sa vie o seba postarat, ale tentoraz sa mu prestava darit. Herci hraju dobre, scenar tiez nie je blby, ale pocas celeho filmu som mal velky problem s neznesitelne pomalym tempom, vdaka ktoremu som film ledva dopozeral. Evidentne sa najde par vyvolenych, ktorym tento ultrapomaly film sadne, ale ja medzi nich nepatrim. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v deväťdesiatych rokoch a pojednáva hlavne o gangu CRASH. (Slunkoo)
  • V momentě, kdy jde Brown (Woody Harrelson) dolů po schodech do místního klubu, je možné slyšet píseň "Esther's: z repertoáru Amon Tobin. Píseň vyšla v roce 2007, příběh se v3ak odehrává v roce 1999. (Terva)
  • Veškeré natáčení se odehrávalo v lokalitě Los Angeles v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama