Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi to už raz bude tak. S Alainom Delonom mám nejaký problém - len veľmi málo filmov, kde hrá, ma aj bavilo. Pritom nepopieram jeho herecké kvality. Asi to bude tým scenárom, námet ma zvyčajne moc neosloví a potom sa to už vezie. To platí aj pre tento prípad - hlavná os príbehu nudná až strach. No na druhú stranu ma aspoň oslovilo rozumné finálne rozuzlenie a nádherná J. Fonda. Priemer. 60/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které si s divákem hrají a v tomto případě jsem až téměř do posledního záběru netušila, kdo bude v téhle osudové hře vítězem.. Inu, svádět vdané ženy se nevyplácí.. Lola Albright- Alain Delon- Jane Fonda úžasný trojlístek, moc hezky se mi na ně koukalo.. Doufám, že nikdy nedostanu koťátko.. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Další Clément se vším všudy, co ke skvělému filmu patří. Už v úvodních titulcích, které jdou krásně do rytmu, mi padla do ucha hudba. Počáteční efektní útěk připravoval diváka na předvídatelnou kriminálku, ale nic není, jak se zdá a snímek se hrou na králíka a kočku, kočku a králíka, králíka a kočku, kočku a králíka... posouvá v duchu psychologického dramatu k nečekanému a silnému konci vygradovanému vynikajícím Schifrinovým doprovodem. Velice překvapivý a naléhavý film, dokonale propracovaný a skvěle natočený. Šílenství a posedlost. Drsně rozrušující dílko. Alain Delon je výstižný a strhující a navíc mu to sekne. Jane Fonda je úžasná a krásně zvrácená a také jí to sekne. Napětí od začátku do konce. Bez mrknutí oka a jediného zaváhání dávám pět hvězdiček. "Opravdu tím musíme projít? Nemohli bychom to udělat jiným způsobem? Najít jinou cestu? Je těžké jíst králíka, kterého jste před tím ochočil." ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Svižný a napínavý start. Trochu vleklá a zamotaná prostřední část, s o to brilantnějším a strhujícím rozuzlením. Výborný konec. K napětí a pozornosti přispívá dobrá hudba. Zbožňovaný Delon mezi dvěma krásnými, osudovými ženami, z nichž každá má svůj cíl. Smyslná a dráždivá Jane Fonda (povinnost pro její fanoušky tohle shlédnout). Čím jsou ženy krásnější, tím jsou nebezpečnější. A ta kočka na závěr :-) Výborné. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Film začíná velmi banální zápletkou. Hold si zase jeden nedal pozor, komu chodí za ženou. A tak se Marc Borel ocitá na útěku před zabijáky amerického boháče, kteří mu jdou po krku. Souhrou náhod se dostane na zámek, kde bydlí dvě sestřenice, které mu nabídnou místo řidiče. Obě jsou velmi krásné, ta starší ve zdech ukrývá své velké tajemství a ta mladší se jeví jako nedospělá a naivní holčička. Postupem času se odkrývají karty, ale v této hře může být jen jediný vítěz, který bere vše. Film René Clémenta je příkladem francouzské krimi míchané ve stylu noir. Dá se říci, že ve filmu je zcela absolutní absence naprosto kladné postavy. V roli Marca zazářil Alain Delon a jeho dvě tajemné femme fatale skvěle ztvárnily v té době opravdu krásné Lola Albright a Jane Fonda. Příběh mne bavil celou dobu, bavilo mně sledovat ty známé hry kočky s myší a že jich nebylo málo. Nejlepší však je ta skvělá pointa filmu u které, ač se jedná o krimi thriller, jsem se opravdu zasmál a z níž si odnáším dvě ponaučení do života: 1. Žena dostane VŽDY co chce, 2. Žena dostane VŠE co chce. Perfektní... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Auto, kterým Marc (Alain Delon) jako řidič jezdí, je Rolls Royce Silver Wraith Perspex Top Saloon. (Hombre8)

Reklama

Reklama