Reklama

Reklama

Orgasmický porod

  • USA Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret

Obsahy(1)

Přivítat na svět nový život lze různým způsobem. V dnešní době se mnoho žen na celém světě čím dál tím více vrací k co nejpřirozenějšímu způsobu porodu. Americký dokument nazvaný poněkud provokativně nazvaný Orgasmický porod nehledá žádné senzace, je naopak uceleným pohledem na porodnictví a nabízí množství názorů čerstvých rodiček a jejich partnerů. Všem zúčastněným jde především o to, aby si žena tento výjimečný okamžik mohla prožít tak, jak sama cítí, bez často zbytečných rutinních zásahů. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Informační hodnoty si bez diskuze velice považuju. Ale nakolik filmaři vnímali celou podstatu toho, o čem natáčejí? Jak je možné že sem zařadili tolik "technicko-ilustračních" záběrů porodů a situací, kdy už jakékoli vyrušování a ztráta intimity opravdu poněkud organicky škodí? Mně vám ta necitlivost obrazu k obsahu snad až skoro fyzicky vadila. Porod je jistě jeden z nejsilnějších okamžiků v životě, bezva námět, o to žádná, ale jako divák jsem měla pocit, že cosi porušuju, že u toho nemám co dělat, že tam naše cizí oči nepatří. Že to, co dělá kamera, devalvuje to, o čem tam ty ženy a odborníci celou dobu mluví. Přitom je to snad jediný dokument, co podává tak ucelené a důležité informace, že by je bylo záhodno šířit víc. Tím pádem je to pro mne docela schýza... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak úžasným zážitkem může porod být. Dokument poněkud vyzdvihuje porody doma a ukazuje chuděrky v nemocnici, co trpí pod rukama svého porodníka - a to mi trochu vadí (jo, Lenčo, jsem poučená :D). Ale ta základní premisa, že žena by si porod v první řadě měla užít a vnímat ho jako součást příchodu nového tvorečka, se mi moc líbila. A ani tam nebylo moc krve :-) ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

Možná je to moje úchylka, ale porodní záležitosti mě prostě "berou". V dnešní době v této zemi se myšlenka, že porod může být nejen naprosto přirozená záležitost, ale dokonce záležitost smyslná a extatická, zdá patrně zvláštní. Tento dokument velmi dobře ukazuje, že na tom nic až tak zvláštního není. Totálně mě uzemnila výpověď sexuálně zneužívané ženy, kterou porodní zážitek v bezpečí jejího domova proměnil z ustrašené oběti ve zdravě sebevědomou matku. Žena, která dokázala porodit dítě, má na co být hrdá. Je to důkaz jejích schopností. Když ovšem vezmete rodičce důstojnost a donutíte ji porodit způsobem, jakým se běžně v porodnicích rodí, stane se důkazem její neschopnosti. To pak může vést k depresím a komplikacím v jejím vztahu k dítěti. O domácích porodech jsem kdysi napsala článek. Kdo má zájem, najde jej zde: http://www.meredit.cz/content/view/501/58/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spektakulární počin! Konečně jsem prohlédl, příští kojeně rodí mladá doma! Nafoukneme si uprostřed obýváku bazének, okolo usadíme tlupu hipíků s bubínkama, já smotnu brčko, zavěštím si jak Vlasta a rodička si bude užívat ty neskutečné orgasmy. Sezveme širší rodinný kruh, aby mohl sledovat tento zajímavý výjev, při čemž se budou jednotlivci střídat v masírování zadele tlačící nadšenky. Nutno objednat i nějakou tu dulu, mulu a žulu, aby do toho kvalitně kérovaly. A pokud by došlo náhodou, ale naprostou náhodou, jo, k jakýmsi komplikacím, díky nimž by uhynul plod i plodnice, tak neva, všechno bylo super přírodní a mělo to tak být! Pa a zítra se vracíme na stromy, ju? ()

corona 

všechny recenze uživatele

Kedysi sa vravelo, že tehotná žena je jednou nohou v hrobe. Za to, že to tak našťastie už nie je nevďačíme pôrodom doma. Škoda, že v dokumente nepovedali, čo by asistentky robili, keby sa niečo pokazilo, asi sekciu nožom na ryby na kuchynskom stole. Na záver my chýbala štatistika, koľko detí pri týchto akciách zomrie alebo sa narodí postihnutých (ak si dobre pamätám, tak je do 5-6 detí ročne v ČR). Táto citlivá téma bola žiaľ neobjektívne podaná aj keď spracovanie bolo určite zaujímavé, obdivujem všetky ženy, ktoré do doho pred kamerami šli. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama