Reklama

Reklama

Brambor, král kuchyně

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1944, 11 min

Obsahy(1)

... aneb propaganda na talíři. Český osvětový film. (Česká televize)

Recenze (10)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku totálně nezvládnutá práce s dětskými protagonisty, potom vcelku úspěšná reklama na konzumaci brambor, tedy alespoň já na ně dostal chuť. Slabší 4*. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější dokument všech dob. Po jeho zkončení jsem dostal strašný hlad a klidně bych si dal i něco z brambor. Bohužel se tu propagují jen brambory takzvaně na loupačku a pečené (ty jsou fajn, i když ameriky ještě lepší). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Historii a význam brambor nikdy nedoceníte, pokud neuvidíte tenhle krátký osvětový film. A možná při něm dostanete chuť na něco z brambor (třeba poctivou domácí bramborovou placku). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když je hlad, je tu ještě – brambor! Je zřejmé, kam tvůrci svým osvětovým filmem v době všeobecného strádání mířili, přesto není od věci seznat, jak nepostradatelnou a důležitou surovinou tato lilkovitá rostlina vlastně je. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, hnusná propaganda... jenže brambor! Je vidět, že protektorátní dokumentaristi byli ke konci okupace tak zblblý, zřejmě německejma týdeníkama, že se to projevovalo i na takhle apolitických tématech. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

11 minut dlouhá reklama na brambory, která ale překvapivě funguje. Začátek s bramborovým divadlem je divný, ale pak se na to dívá dobře a ono to dokonce slušně funguje i jako reklama - jako jiní uživatelé tady jsem po skončení filmu dostal hlad. Tak já se půjdu najíst a tomuhle dám 4*. ()

Reklama

Reklama