Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví o skupince mladíků, kteří jsou mezinárodními studenty v Římské škole a přidají se na základě novinového inzerátu do jakési "hry". Na své cestě potkávají může (herec Vincent Child), který se jim zjevuje ve formě několika postav (kněz, učitel, policista...) a jím vedeni si chlapci v rámci této hry zvolí výzvu několikadenního odproštění se od světa, jak jej známe. (FIBO)

(více)

Recenze (2)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Po léta trezorový americký film, natočený ovšem v Itálii. Je to podobenství o dnešním světě, které ne každý dokáže na první shlédnutí odhalit, o to zajímavější je vidět film vícekrát. Skvělá kamera a vynikající střih, vše provázené hudbou s významným podkresem, který působí občas až mysticky. Nabízí se i lehká analogie s "Pánem much", "La os vaere", ale výchozí situace filmu je o dost jiná, o to překvapivější je ale děj, který je nepodobný žádnému jinému filmu, který jsem dosud viděl. Je to zároveň i oslava chlapeckého mládí, tělesné krásy a touhy po volnosti, kterou oněch osm hlavních protagonistů, chlapců ve věku 9 - 17 let představuje svěže přirozeně, beze studu, ale ve vší nevinnosti chlapectví, což by dnes, v přesexualizované době, asi bylo dost těžko myslitelné. O to větší půvab pro mne tento film má a pro všechny výše zmíněné klady nemohu dát méně než 5 hvězdiček a pro jeho originálnost a průkopnické téma ho též řadím i do své TOP 10. ()

Disk

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí a absenci českých nebo slovenských titulků těžko hodnotitelné. Fantastická hudba, vynikající práce se střihovými montážemi a výborná kamera. Na filmu je samozřejmě znát doznívání hnutí hippies. Hodně by pomohla znalost historie tohoto velmi neobvyklého snímku. Takže zatím ponechávám bez hvězdičkového hodnocení. ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film provázela kontroverze. Krátce po uvedení do kin začátkem 70. let byl na základě všeobecného ohlasu stažen a prakticky 30 let se o něm až na výjimky nevědělo. Důvodem byl postoj publika vůči četným scénám obsahující nudismus a zobrazování nahých nezletilců jakožto hlavních postav. (FIBO)

Reklama

Reklama