Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie. Jak byl první film prostě blbý, tenhle obsahuje chytré a inteligentní prvky, dobré načasování vtipů i pointy (honička čínského chlápka po střechách je dokonalá), spousta nápadů je vyloženě originální (honička na lodích). Je dobře, že si tvůrci uvědomili, že koncept růžového pantera je hodně neživotný, když je hrdinou totální trouba - popleta, který však není úplně mimo, je daleko lepší. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dávam jednu hviezdičku z nostalgie. Ešte pár rokov dozadu by som sa na tom pravdepodobne zasmiala ako pri jednotke, pretože v tom veku mi bolo vtipné všetko, ale tentokrát nie. Myslela som si, že sa z toho vyvlečiem a tak som nenápadne povedala: musím ísť pišať, dopozeraj to bezo mňa. No bohužiaľ keď som sa vrátila film si na mňa počkal tam kde sa pred odchodom zastavil. Škoda. Johnnyho ako postavu mám rada a som vlastne mierne sklamaná, že nebola som schopná oceniť tento film. Neviem či môj humor starne spolu so mnou, alebo sa zo mňa stáva stará zatrpknutá žena (no to už vlastne i som) ale druhý Johnny ma naozaj nudil. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak, ako v prvej časti siahli po menách ako John Malkovich a Natalie Imbruglia, siahli po významných osobách aj tento raz. Vo filme zhliadnete Dominica Westa, Gillian Anderson a Pierca Brosnana. Áno, je to tak. Na plátne je opätovne Scullyová, tento raz ako šéfka MI7. A tak ako dobre sa na ňu pozeralo pred cca pätnástimi rokmi, ani dnes sa nič nezmenilo a herečka je stále sexi dračica. Som rád že Atkinson nezostal len pri Beanovi i keď jeho filmografia nieje dlhá. Čo je škoda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou polovinou zápletka, za kterou by se málem nemusel stydět ani 007, tou druhou zase navázání na tradice klasických komedií ze šedesátých let á la Louis de Funès. Díky věčně kamennému výrazu hlavního představitele je ale druhá salva Johnny eskapád neskonale příjemná i se zbytečným nášupem nejtriviálnějšího gagu celého filmu. Perlou je pak Rowanova dokonalá lekce vaření, jejíž imitaci raději předem pečlivě nacvičte. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od dob našich agentů Vašků Hrušků si přisvojujeme i ty mile roztržité agenty z britských ostrovů vydávajících se ve smokingu na tajné mise s cílem zneškodnit elitní zabijáky. Chystá se atentát na čínského premiéra a jen Johnny English z MI7 ho dokáže překazit. V Mozambiku to sice před pár lety zmrvil a tak se raději uchýlil bezprostředně mezi tibetské mnichy, ale je zpět. A musí odhalit zrádce ve vlastních řadách, který rozjíždí velkou akci, ale na Johnnyho Englishe je zkrátka krátký i ten sebelepší zabiják. Představte si, že i když to tak na první pohled vypadá, není to tak komediálně pojato. Je to až nečekaně seriozní podívaná ve stylu bondovek s několika komediálními vsuvkami ve kterých je to podle grimas házených na kameru velmi často než častěji Mr.Bean než Johnny English. Na svou misi tentokrát není sám a vedle mladého agenta jsou zde k vidění také Gillian Anderson jako ředitelka MI7, které sice není tahle role až tak vzdálená, ale oproti tomu nebývá příliš k vidění v komediálních záležitostech nebo Rosamunde Pike v roli psycholožky do které se dokonce zamiluje. Naopak záporák Dominica Westa postrádal stylovost a nic extra nepředvedl a proplul tak filmem bez výraznější odezvy. Akčních sekvencí je dostatek. Nejsou sice až tak nápadité a navíc příznivci zadních projekcí nebo umělého sněhu mohou mít radost. Vtipu je poskrovnu. Scénky s golfem, respektive s nešikovným golfistou, s čínskou babkou vycvičenou do role zabijáka nebo s drogou ovládající lidskou mysl, to už je celkem ohrané, ale občas to i funguje. Nemusíte mít nakoukáno ve špionážním žánru, ani být příznivcem bondovek, protože tenhle film není přímou parodií. Dokonce se snaží jít ve vlastních špionážních stopách. Ne vždy se mu to daří a zaplátovat nudné odpoledne je cíl, který byl splněn. Po první nekoukatelném dílu je tohle hotový zázrak. 60% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jednou z inspirací pro postavu Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson) byl agent, kterého Atkinson ztvárnil v 90. letech v reklamních upoutávkách na firmu Barclaycard. (hrona)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama