Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $8,305,970Tržby Celosvetovo $164,539,660Tržby za predaj Blu-ray v USA $771,549 //počet predaných kusov 15,509Tržby za predaj DVD v USA $2,861,399 //počet predaných kusov 91,551║ Paródia na 100ročného Bonda na dôchodku nič viac, veľmi suchá povrchnosť s vyvarenými a nefunkčnými gagmi, zbytočnosť ktorá pasivitou nudí a podráža fanúšika niekdajšieho skvelého Beana. /25%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson samozřejmě komický potenciál má a mírně stoupající tendence se v sérii filmů o britském superšpionu dá vysledovat taktéž (zdůrazňuji ovšem slovo mírně), argumenty k natáčení (mimo finančního, který bude jasně dominantní) dalších pokračování by se tedy také asi našly, otázkou je, jestli je důvod začít plesat... Johnny English je zatím stále jen průměrná, byť neurážející filmová zábava, od umělce, který kdysi vdechl život geniální postavičce pana Beana bych ale čekal přece jenom maličko víc... PS: Za ten políček všudypronikajícímu product placementu (Toshiba British Intelligence :-D) a přehnanému feminismu ovšem dík, Mr. English... ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Boli už aj omnoho horšie pokračovania. Pokles v kvalite je tu vidieť, ale nie je to až také zlé. Zatiaľ čo v jednotke bol humor prirodzenejší, tu sa tak nasilu snažia predviesť vtipy vyplývajúce z Johnnyho blbosti, až to občas vyznieva trápne. To som zaznamenal hlavne v prvej polovici, potom to už bol starý dobrý Johnny English. A oplatí sa počkať na záverečné titulky s jednou zábavnou bonusovou scénkou. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená akční komedie, kterou nemá smysl jakkoli podrobněji pitvat. Jen byste si tím zkazili pocit z dobré zábavy, kterou nám Rowan přednesl svým nenapodobitelným způsobem. Ano, spousta fórů bylo předvídatelných, laciných, nadbytečných nebo co já vím, co všechno se bude tomuto filmu vytýkat. Ale takový být měl a přesně takový skutečně je. Při scéně s křeslem na poradě jsem čůral smíchy, i když byla stokrát omletá trailerem. A souhlasím s tvrzením samotného Atkinsona, že postava Englishe je anglickému tajnému agentovi mnohem blíže, než James Bond. P.S: Počkejte si až do konce. P.P.S: Koncem nemyslím okamžik, kdy se po závěrečné scéně ztmaví plátno... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Johnny English (Rowan Atkinson) přistane s padákem na sněžný skútr, si můžeme všimnout toho, jak je v jednom záběru padák ve vzduchu a hned v následující scéně leží na zemi. Mezi záběry uplynula příliš krátká doba na to, aby spadl. (MegaBite)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama