Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ajejejejeje.... Takhle dopadají klasiky z dětství, ačkoliv můžu si za to vlastně sám, v momentě, kdy nostalgie byla hlavním důvodem, který mě hnal do kina, jsem si o nic jiného koledovat ani nemohl. Objektivně to sice není úplně fér, protože Reborn je v podstatě dost stejný, jako původní English (s tím rozdílem,že oproti jednotce mnohem více vyčnívají ty dobré fóry a bohužel také mnohem víc trčí trapný balast mezi tím), právě první film z roku 2003 měl ale tu kliku, že jsem jej viděl když mi bylo 14 a 14letýma očima se na něj koukám i dnes. Tvůrci Rebornu měli 8 let na to, aby se poučili ze svých chyb. Neudělali to a víc jak dvě hvězdy už si nezaslouží. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze chvilkami mi pripadal humor az prilis detsky, alebo videny z inych komedii, musim dat 80% hlavne vdaka Rowanovi. Vzdy som sa na nom nasmial, ako na Beanovi a nie je to inak ani na Englishovi. Napriklad scena, kde su ludia zneuziti na zabijanie inych dolezitych ludi na prikaz a tito ludia zrazu posluchnu na slovo je znama z prvej casti BLAZNIVEJ STRELY (1988), kde sa baseballovy hrac pokusil na prikaz zabit kralovnu Alzbetu, pricom ten hrac si nic neuvedomoval a samozrejme Frank Drebin si to na poslednu chvilu vsimol. Tentokrat ale nesikovnejsim sposobom si to vsimne aj Johnny English :-) _________ Rowan Atkinson - (Johnny English) +++ Gillian Anderson - (Pamela) +++ Rosamund Pike - (Kate) +++ Dominic West - (Ambrose) +++ Tim McInnerny - (Quartermain) +++ Daniel Kaluuya - (Agent Tucker) +++ Roger Barclay - (Agent číslo dva) +++ Eric Carte - (Agent číslo jeden) +++ Richard Schiff - (Fisher) +++ Produkcia: Rowan Atkinson, Eric Fellner +++ (Videl v kine 22.10.2011) +++ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Od dob našich agentů Vašků Hrušků si přisvojujeme i ty mile roztržité agenty z britských ostrovů vydávajících se ve smokingu na tajné mise s cílem zneškodnit elitní zabijáky. Chystá se atentát na čínského premiéra a jen Johnny English z MI7 ho dokáže překazit. V Mozambiku to sice před pár lety zmrvil a tak se raději uchýlil bezprostředně mezi tibetské mnichy, ale je zpět. A musí odhalit zrádce ve vlastních řadách, který rozjíždí velkou akci, ale na Johnnyho Englishe je zkrátka krátký i ten sebelepší zabiják. Představte si, že i když to tak na první pohled vypadá, není to tak komediálně pojato. Je to až nečekaně seriozní podívaná ve stylu bondovek s několika komediálními vsuvkami ve kterých je to podle grimas házených na kameru velmi často než častěji Mr.Bean než Johnny English. Na svou misi tentokrát není sám a vedle mladého agenta jsou zde k vidění také Gillian Anderson jako ředitelka MI7, které sice není tahle role až tak vzdálená, ale oproti tomu nebývá příliš k vidění v komediálních záležitostech nebo Rosamunde Pike v roli psycholožky do které se dokonce zamiluje. Naopak záporák Dominica Westa postrádal stylovost a nic extra nepředvedl a proplul tak filmem bez výraznější odezvy. Akčních sekvencí je dostatek. Nejsou sice až tak nápadité a navíc příznivci zadních projekcí nebo umělého sněhu mohou mít radost. Vtipu je poskrovnu. Scénky s golfem, respektive s nešikovným golfistou, s čínskou babkou vycvičenou do role zabijáka nebo s drogou ovládající lidskou mysl, to už je celkem ohrané, ale občas to i funguje. Nemusíte mít nakoukáno ve špionážním žánru, ani být příznivcem bondovek, protože tenhle film není přímou parodií. Dokonce se snaží jít ve vlastních špionážních stopách. Ne vždy se mu to daří a zaplátovat nudné odpoledne je cíl, který byl splněn. Po první nekoukatelném dílu je tohle hotový zázrak. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování ve mne zanechalo mnohem lepší dojem. Dokonce jsem se asi 3x lehoulince pousmál. Johhny doplněný tibetskou moudrostí už rozhodně není ten kokot Johnny z jedničky. Celkově je příběh zajímavější. Scénky jsou mnohem rozmanitější a pomocný negřík je fajn. Jako oddechová komedie film funguje. Tentokrát jsem neměl sebemenší problém film dokoukat. Pěknější 2*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Johnny English (Rowan Atkinson) přistane s padákem na sněžný skútr, si můžeme všimnout toho, jak je v jednom záběru padák ve vzduchu a hned v následující scéně leží na zemi. Mezi záběry uplynula příliš krátká doba na to, aby spadl. (MegaBite)
  • Rowan Atkinson (Johnny English) je automobilový nadšenec. Vozidlo Rolls Royce Phantom, které se ve filmu objevuje, má prototyp motoru V16 a je to jeho vlastní vůz. Zúčastnil se s ním také pořadu Top Gear (od r. 1978), v němž se stal nejrychlejší celebritou v autě za rozumnou cenu. (Dekovnik)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama