Reklama

Reklama

Tenši no koi

  • Japonsko 天使の恋 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rio, sedmnáctiletá studentka střední školy je díky své kráse vždy centrem pozornosti. Kvůli traumatu, které prožila v dětství, se však zajíma jen o sebe a každého ve svém okolí včetně přátel využívá jen k získávání peněz. Až jednoho dne potká o osmnáct let staršího profesora Koukiho a zamiluje se do něho. Rio neví co si počít a tak se mu svěří se svými pocity. Kouki sice o ní projeví zájem, ale má svůj tajný důvod proč s takovým vztahem nechce začínat. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Snímek bych rozdělil na dvě části - v první jasně dominuje půvabná, roztomilá a neskutečně zábavná středoškolačka Rio, v té druhé pojednávající již více o těch vážnějších záležitostech typu nemocí, vztahů a trápení už jsem tak nadšen nebyl a občas pošilhával po hodinách kdy už bude konec, takže celkově lehké zklamání i přes solidní závěr. 71% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zatímco mě naprosto míjí divácký hit A moment to remember, tak zde klišoidní romantické motivy na 90% fungují. Jak by také ne, když zde hraje schopný herec (nejen krasavec) Shosuke Tanihara, jako učitel Kouki, splněný sen všech kluků a mužů je energická a bezprostřední hrdinka Rio (kterou podala výborně Nozomi Sasaki), slovy hlavního hrdiny, kdo by se do ní nezamiloval? Jakkoliv se ve filmu objevují vážné a smutné motivy, nikdy to není laciné nebo vydírací. Na debut vynikající práce, hudba je často spíše podkresová a nenápadně v pozadí, do popředí jdou zvuky prostředí. Rozhodně silně působí emoce hrdinů, velmi atmosférický film, který Vám nedá vydechnout. Rád se na film podívám znovu, doufám, že obchod DDDhouse má DVD s eng titulky. Poznal někdo film, na který se dvojice dívá v kině? ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Změna z manipulativního chování mladé dívky na hodnou a o přátele se starající, jejíž přerod začíná v době, kdy se zamiluje do profesora historie, jehož pozná díky záměně fotek, je příjemná oddechová záležitost. Jak už bývá u filmu zvykem, tak oproti seriálu je změna uspěchaná, jelikož není dostatek času na její budování a tím pádem působí naivně až místy uměle. Je však pravda, že láska chvilkově lidi mění, takže v tomto směru přistupuji mírněji. Další událostí je již zmíněná láska mezi Rio a Koukim, kteří jsou od sebe vzdáleni velkým věkovým rozdílem. Velice sebevědomá Rio se snaží uhranout značně uzavřeného profesora. Ten se této lásce zpočátku nebrání a plně se jí poddá, jenomže si po čase začne uvědomovat závažnost svého nádoru na mozku a začne se Rie stranit. To však nemá dlouhého trvání a díky kamarádek se s ním opět setká. Nevím jestli jsem byl ošálen pěknou vizuální stránkou, nebo shledávám obsah natolik kvalitním, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se mi tento kousek líbil a když vezmu v potaz, že to je první film Yuri Kanchiku, tak při jeho hodnocení nemám výčitky svědomí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výborné, snad jen závěr byl na můj vkus až moc přeslazený a kratší stopáž by také neuškodila, ale pořád je to kus velmi dobře odvedené práce, které, chtě, nechtě, díky typické Japonské stylizaci, přežiju bez větších nehod i jakožto cynická ploutev, která se většině romantických filmů vysmívá za jejich tupost (a to je tu díky Nozomi Sasaki roztomilost koncetrovaná v nevídaném množství)... Ale je fakt, že pro snímky určitejch kinematografií to moc neplatí (o=´ ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebyť slabšieho začiatku a zopár zbytočných momentov odchylných od hlavnej dejovej linky, dal by som plný počet. Dobre, kvôli poslednej cca hodine by som tomu dal plný počet aj tak, ale chcem byť viac objektívny - takže dávam slušné štyri hviezdy. Na hlavnú hrdinku je radosť sa pozerať. Na začiatku sa síce javí ako otravné a namyslené "ľahké dievča", no všetko má svoje dôvody, a že za jej správaním niečo stojí je poznať už od úvodnej scény. Každopádne sa jej správanie rýchlo zmení potom, ako stretne introvertného a sklesnutého profesora histórie. Od tejto chvíle som sa na obe postavy pozeral s radosťou a užíval si ich spoločné chvíle s nimi, aj keď len za obrazovkou. S ostatnými postavami som však trochu mal problém - nezapadnú úplne do deja, teda, aspoň pre mňa. Nie len, že sa im nevenuje až taká pozornosť a neviem o nich skoro nič, vďaka čomu k ním nemôžem chovať veľké sympatie, ale dokonca v jednej časti príde zvrat a na scénu sa dostaví určitá postava, ktorej sa (neprezradzujem)... a divák sa ma kvôli tomu rozplakať. Dobre, možno ma trošku z tej scény zamrazilo a takmer mi spadla slza, ale aj tak. Vadili mi aj momenty s hlavnou postavou a jej kamarátkami, ktoré síce boli pekné a energické, ale znovu nijak nezapadli do hlavnej dejovej linky. Keď by však vo filme tieto veci neboli alebo boli, ale boli by obmedzené, dal by som jednoznačne päť. Chémia medzi postavami je fascinujúca, atmosféra nádherná, vizuálna stránka výborná, zvukové vsuvky perfektné, super soundtrack a mohol by som pokračovať ešte dlho. Jasné, miestami to pôsobí ako citová vydieračka, ale ja som si to užil aj tak a hoc klišéovitý, stále nádherný záver mi nenechal popadnúť dych. A mimo to, pri sledovaní tohto snímku ma ani len nenapadlo, že sa jedná o debut. U mňa výborný filmový zážitok. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Tenshi no Koi byl natočen podle stejnojmenné novely pro mobilní telefony, kterou napsal autor známý pod jménem "sin". Ta se po vydání stala velmi populární a v době vzniku filmu zaznamenala přes 13 milionu přečtení, díky čemuž se následně dočkala i knižního vydání. (Raztubyl)

Reklama

Reklama