Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý princ Václav byl vychován svou babičkou Ludmilou ke křesťanství, které v Čechách pomáhá šířit. Za čtyři měsíce se má stát králem. Zemi však vládne královna regentka, jeho macecha, která se snaží, aby na trůn dosedl její vlastní syn Boleslav. Na hrad přijíždí vévoda Phillip s dcerou Johannou, kterou určili Václavovi jako nevěstu. Podle smlouvy připadne královně nejen bohaté věno, ale i rozsáhlá území. Václav se zprvu ženit nechce, ale zjistí, že Johanna je nebojácná dívka a pojme k ní sympatie… Královna se musí se svými pohůnky, v jejichž čele stojí Gomon, Václava zbavit. Jeho jménem zvýší poddaným daně a zakáže jim sbírat dřevo v panských lesích. Doufá, že se lid obrátí proti Václavovi. Nechá také zničit kapli, kterou Václav zasvětil své babičce, a Ludmilu donutí, aby se vydala na Tetín. Královnini pochopové ji mají cestou zavraždit. Václav od poddaných zjistí, že bezpráví se děje jeho jménem. Začne mít strach i o Johannu, které také hrozí smrt... Všichni odjíždějí s Ludmilou. Cestou je jeho babička skutečně zavražděna a Václav se postaví do čela lidového povstání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Je pravda, že to Američani moc nezvládli, ale točili to přece pro své publikum (ne pro české historiky). Navíc je zjevné, že to nemělo víc ambic, než stát se příjemnou vánoční pohádkou pro děti (což pochopila i TV Prima a vysílala to od 7:45). Kdo čekal něco jiného, tak mu podle mě chybí soudnost a měl by si dojít provětrat mozek (bez urážky :)). ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Produkce amerického křesťanského kanálu The Family Channel, který vedl televangelista Pat Robertson, který měl donedávna pořad na Foxu. S historií to nemá nic společného a technicky je to špatné. Kazí to velmi malý rozpočet, scénář který je generický jak hovado a celková nuda a šeď. Happy ending je taky stupidní. Viděno z VHSripu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, že GI Joes przní naše dějiny (co by pak mohli říkat Angličani), ale on je to opravdu příšerný film co se týče výpravy, akce, herců... Kdyby to amíci natočili tak, jak to opravdu bylo, nemohlo by to vysílat ani HBO. Útěchou nám může být, že tenhle film víc než českou historii ctí jistou anglickou koledu o dobrém českém králi Václavovi (z tajemné a drsné země na východ od civilizace - heuréka, znají nás!). Ale u hlášek typu "Získala jsi jejich srdce. - A to se v Čechách nesmí?" nebo "Jejich duety budou známy po celých Čechách." se určitě nasmějete. Já se bavím už při psání tohtohle komentáře. ()

#47 odpad!

všechny recenze uživatele

Nu...taky jsem neodolal a podíval jsem se jak američani zfilmovali naše dějiny a dopadlo to přesně jak jsem čekal...to že Václav nebyl král ale kníže, no dejme tomu...ale to že celý tento film pojali v podstatě jako českého Robina Hooda...láska, spiknutí, záchrana před popravou + vzpoura chudiny, souboj face to face s hlavním záporákem a nakonec obvyklý happyend...prostě jedna velká americká hrůza. Zahraniční diváci se z filmu o naší historii nedozví prakticky nic...a češi z nej mají srandu nebo spíš vztek. Nechápu proč se furt hoši z USA se*ou do toho o čem nemají ani páru... ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

Faaaaaaak! Tak todle je narez, kterej tezko najde konkurenci, doufam, ze natocili i neco podobnyho na pozadi polskejch dejin, aby jim Polaci za odmenu vypalili ambasadu. Natoceno pro Family Channel, cemuz odpovida filmova kvalita, obsahove se skutecne jedna fantasmagorii, ktera je jen nahodou zasazena do Cech. TV Prima timto skvostem dustojne uctila statni svatek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v České republice. (M.B)

Reklama

Reklama