Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nadšené ornitologické zápolení jakožto kulisa témat: „Sběratelská vášeň v protiváze rodinných hodnot“, „I cesta může být cíl“ či „Se sponzorem za zády se nemusíš tak honit“. Trošku mě zaráží, že je v rámci prestižního klání nenapadlo navštívit například pittsburské ocelárny. Tam je ve sprchách po ranní směně tolik druhů ptáků.. P.S.: Kdo rozezná moudivláčka lužního od šoupálka krátkoprstého jen na základě konzistence exkrementu přistanuvšího ve vlasech, nechť si připočítá jednu hvězdu. Kdo po olíznutí pozná, jestli měl dotyčný opeřenec k snídani pavouka, či jen motýlí housenku, ten klidně dvě.. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Objektívne, určite tak 3,5, ale vo filme na našlo pár prekvapujúcich faktov, kvôli ktorým som dala viac. Pozitívom bol nie celkom otrepaný scenár, sama rada pozorujem vtáky, aj keď môj záujem sa s birdingom nemôže porovnávať, Jack Black mi vadil menej ako v iných filmoch. A na záver, ona tá podivuhodná súťaž, skutočne jestvuje. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Láska k ptactvu je mi životním údělem a tato vášeň se projevuje zejména tím, že mi v dětství kanár uletěl oknem a v červnu mi na hlavu nasral holub. Protože jsem ale v té nepřehledné situaci, když mi mlátil perutěmi o držku, nemohl určit zda se jedná o holuba domácího nebo holuba stěhovavého, zastavilo se mé skóre Velkého roku na krásném počtu jednoho spatřeného ptáka. Toho jsem ale honil se zápalem sobě vlastním a pokud by mi v této bohulibé činnosti vypomohla nějaká dobře stavěná ornitoložka se zaměřením na kolibříky, znamenalo by to skutečný únik ze stereotypu všedního života. Komedie o opeřencích a jejich pronásledovatelích sice občas působila ještě laciněji než moje žerty, pobavila mě ale takovým tím milým, hřejivým rodinným humorem a ústřední sestava tří idiotů je tak vtipná, až je to skoro kůl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné jakobych sledoval film o jakémkoliv jiném hobby, tohle je vlastně takový ptačí dokument pro milovníky ptactva. Výbuchy smíchu nečekejte a nějaké humorné scénky také ne. Je to částečně taková moralitka o tom že někdy nám náš koníček může více vzít než dát .... Celkově se nedalo nějak čekat že vznikne veledílo v herecké sestavě: Martin, Wilson a Black. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad hodný sáčku sračok. Jack Black spevavý, John Cleese trojprstý a Owen Wilson sťahovavý v dementnom filme ešte s dementnejším scenárom. To snaď nie je ani pravda, že niekoho takáto kravina napadla a natočil z toho film. Komédia? Vtipné je akurát to, že na takúto píčo**nu potrebujú cez 41 000 000 dolárov. Jediné čo malo úroveň bola prvá minúta - odpad! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Název hudebního CD Stevea Martina je "Rare Bird Alert". V The Ellen DeGeneres Show řekl, že se nechal inspirovat při natáčení v Kanadě. Pomocí tohoto upozornění (Rare Bird Alert) se mohou ostatní pozorovatelé ptáků dozvědět, kde se nachází vzácní ptáci. (phoebess)
  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama