Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kdybych musela náhle odcestovat do australského Dampieru, nebudu se bát - mám tam spoustu dobrých známých - vypitých těžařských buranů z toho největšího zapadákova, jaký si dovedete představit - ačkoliv jsem je poznala teprve včera večer... to mně vyprávěli všechny ty historky o sobě, italské vesničce Abruzzi, Johnnym a hlavně o psím příteli jménem Red Dog. Všechny ty příběhy hřály lidstvím a věrností nespoutaného psího tuláka, radostí, smutkem i steskem po domově v cizí zemi, vše naprosto pohodově odlehčeno výběrovými odrhovačkami. NEJLEPŠÍ VÝROK: Potřebuješ domov, aby se ti stýskalo, kámo... A brečela jsem. Pětkrát. ***** ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama s pejskem, které milovníci tohoto živočišného druhu nezdravě nadhodnotili do nepochopitelných výšin. Pravda, že Austrálie je docela fotogenetické místo a herci jsou celkem sympatičtí. Příběhově to je nicméně ta samá šmíra, jako řada jiných filmů o pejscích, které jsem už měl tu smůlu vidět. Umírání - nucené slzičky - smrt - vynucené slzičky - láska - horko těžko vydojené slzičky - atd.. (ne nutně v tomto pořadí). Průměr za 2,5* a lehké bezvýznamné plus za solidní formální stránku. ()

Reklama

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne velmi milým překvapením. Kdysi jsem četl rovněž velmi povedenou knižní novelu Rudý pes, kterou napsal Louis de Bernieres a byl jsem velmi zvědavý jak se podaří příběh převést na filmové plátno. A myslím, že se podařilo. Film na mě působil velmi laskavým a podmanivým dojmem. Podařilo se prodat příběh postavený ze střípků životů nejrozmanitějších osob spojených těžařským městečkem na středozápadě Austrálie a jedním rudým psem, který opravdu není vůbec obyčejný. Film je příběhem o přátelsví, věrnosti a velké lásce kde se snoubí komedie s dramatem a vytváří tak perfektní celek, který mě zahřál u srdce. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Australský Hačikó. Tentokráte méně dojemnější, i když místama bylo těžké se udržet, ale zase více svěžejší a vtipnější. Je to prostě správný doják, u kterého se určitě zasmějete a do příběhu, který je vám vyprávěn se zažerete a už vás nepustí. Postavy si postupně oblíbíte a samozřejmě i Koka (Red Doga), kterého byste nejraději chtěli mít doma. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama