Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť bolo hollywoodskej produkcie, plnej skákajúcich, športujúcich, či hovoriacich psov. Neschopnosť a tvorcovská sterilita ma už obrali o nejednu nádej na kvalitný rodinný film a po rokoch čakania na príjemný, hrejivý doják s poctivým príbehom, príchádza hrdzavý austrálsky dingo, ktorý ma dostal do kolien. Film je naozaj veľkým prekvapením a konkuruje takmer všetkým velikánom žánru. Svojrázne rozprávanie malo občas nejaké medzery, ale treba sa prispôsobiť protinožcom a uvedomiť si, že štýl reprodukcie príbehu je zveličený a typicky prehnaný. Veď nakoniec ide o národnú legendu, takže nieje sa čomu čudovať. Samozrejme sa nájde aj množstvo klišé, ale práve tie ho robia takým obyčajne neobyčajným. Ešte nemôžem opomenúť dobrý casting a veľmi rozmanitý, no o to lahodnejší hudobný výber. 80%. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Niečo takto krásneho som nevidela už roky. Tento príbeh je o sile skutočného priateľstva a lásky medzi psom a človekom a je dokazom toho, že aj zvieratá majú svoju osobnosť a ducha (píšem pre tých, ktorí si toho stále nevšimli) a že by sa mnohí od nich mali čo naučiť. Ešte aj teraz mám slzy v očiach a nezabudnuteľný zážitok v srdci. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Kdo by si myslel, že film kde hlavní roli má pes bude taková pecka. Nemám co vytknout, snad jen to přehnaný cestování, který mělo být přehnaný, při hledání Johna. Super soundtrack, kamera a práce se světlem. Herecké výkony zpocených chlapů úžasné. Příběhy tomu daly šťávu, jinak by to byla nuda, jako Hačikó příběh psa. Jsem nadšená. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jen nudný příběh. Pro někoho zase něco výjimečného. Já jsem někde v půlce téhle cesty. Určitě si to bude hodně lidí srovnávat s příběhem který byl Hačikó. Příběhy porovnat asi nelze, ale Hačikó byl příjemněji zfilmován. Australské prostředí mi není příliš sympatické, ale možná je právě tohle výjimečnost toho snímku. Je to velice zajímavý a hlavně ani moc nepřehnaný film s věčně usmívajícím se Redem. 7,5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)
  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama