Reklama

Reklama

1000 Year Sleep

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2007, 7 min

Obsahy(1)

Snad každá dívka už někdy v životě uslyšela od svých rodičů věty typu: Nebav se s cizími lidmi, nikdy nevěř nikomu, koho moc neznáš. Většinou však zakázané ovoce nejvíc chutná a tak se tyhle rady neberou vážně, ač by měly. V tomto krátkém snímku doplatí čtyři mladé ženy na svou nerozvážnost a neopatrnost. Vyplní se i jedno české přísloví. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. (SOLOM.)

(více)

Recenze (5)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To vypadalo jak přiblblá reklama na život, jejíž krédo zní: "Žijte dneškem, zejtra už tu třeba nebudete, odkráglujou vás." Konec (že by se Peter Jackson ispiroval?) mě až neuvěřitelně pobavil (sarkasmus) vyjeknutím vypravěče, to jsem ještě nežrala :D 30% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Isabella a Lydia - milenecká dvojica mladých teenagerok experimentujúca s telom toho druhého, Lisa – osamelá krásavica privyrábajúca si ako striptérka na zavolanie, a Samantha – hravé dievča aktívne žijúce hudbou a športom, to sú ústredné postavy kraťasu Adama Wingarda, ktorý si sám autor okrem scenáru aj zrežíroval, doupravil a vizuálne prostredníctvom oka kamery aj profesionálne natočil. Po jednoduchom načrtnutí štvorice rozdielnych charakterov dospievajúcich dievčat prichádza na scénu aj to, čo ich cestu osudu spája v jednom konkrétnom bode. ### Baseballovú loptičku hodenú do mäkkej rukavice odráža Donald. Zásah je čistý, priamo do... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek je směsicí flashbacků, ve kterých se střídají poslední okamžiky všech zúčastněných. Režisér tím nabídl divákům možnost zjistit alespoň minimum informací o dívkách a ukázat jejich rozdílné životy. Potom přejde rovnou k věci a vše končí jejich smrtí. Navíc máme šanci vidět i osud jejich vraha, který určitě pobaví. V neposlední řadě bych zmíňil ještě hudební doprovod, který zde plnil rovnou dvě funkce: vyplnil hluchá a nezajímavá místa a trochu rozptýlil diváku mysl, který se tak nemusel soustředit jen na vysvětlování pointy příběhu. Myslím, že zas tak hrozná podívaná to není, ale nečekejte žádnou hororovou jízdu, která by vás srazila na kolena. Moc hororových pasáží tady totiž k vidění není. To znamená, že pro ty co očekávají zázraky to bude jen ztráta času, pro jiné zabití šesti minut průměrným kraťasem. Nejvíc mě mrzelo, že to ty dvě dívčiny víc nerozbalily a tím by si u mě vysloužili ještě větší hodnocení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé podanie ´´budúcnosti´´ niekoľkých ženských postáv, pričom vám ´´vnútorný´´ hlas prezradí, čo sa stane a čo by sa stať mohlo. Pointa je v hlase. ()

Reklama

Reklama