Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

chcz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o zajímavých lidech a příběhu. Nikoliv film, jenž by měl odradit veřejnost od konzumaci drog, podobne jako snimek Katka. Je to zajímavá podívaná, zprvu sem měl obavy jak pan režisér zvládne spojit dohromady hranný film a dokument. Dopadlo to dobře, musím říct, ze dokumentární část dodává na autenticivě filmu a jenom tak dokazuje pravdivost priběhu. (Rozpočet: 6,5mil.) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

taketo filmy nedokazem hodnotit a vnimat objektivne z filmarskej stranky, ale iba cisto subjektivne ako clovek, ktoreho tematika drog zaujima, ktory pracoval s uzivatelmi drog, a ktory tajne dufa, ze jeho detom sa to nikdy, nikdy nestane. Ale predsa len nieco, tento dokufilm ma svoje caro, ale kedze som ho vzhliadla tesne po "Katke" Helenky Trestikovej, musim mu ubrat, pretoze ma nepohltil tak, ako cista voyearcina do Katkinho zivota. To je vsetko, viac k tomu nemam co dodat, je mi po takychto filmoch vzdy velmi smutno. a to je asi dobre, ved keby mi bolo veselo, bud by som bola ignorant alebo sociopat :) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Určitým problémem tohoto filmu jsou hlavně dvě věci: 1. není úplně jasný, jestli tvůrci chtěli udělat hranej film, anebo dokument o drogách. Takže skáčeme z jednoho do druhýho a navíc mezi třeba různýma příběhama, který se sice o sebe nějak otírají (3 různý pohledy), ale ve výsledku je to neskutečně roztříštěný a jako celek to není úplně kompaktní. 2. je to flashback do doby, která je desítky let vzdálená, situace byla jiná, všechno (obecně) fungovalo jinak, takže z dnešního pohledu to divákovi zase tak moc nepřináší. To poselství, že drogy jsou špatný, to asi chápe každej, aniž by se na něco takovýho musel dívat. Takže nic moc no... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bravo!To, že Tomáš Řehořek má talent sme poznali už v jeho debute ,,Proměny,,.No a s PIKO-m, aspoň mňa utvrdil v tomto názore, že som sa nemýlil.Som rád, že konečne niekto v podobnom materiáli ukázal aj vlastnú cestu ako trochu okoreniť tento námet a vniesť do filmu trochu originality a novoty.Je síce pravda, že dokumentárne cykly brzdili tempo filmu, ale ako som už spomenul nebol to žiaden ,,cover remake á la Requiem for a dream made in Czech Republic,, , ale proste a jednoducho Řehořkovo PIKO s prekvapivo skvelým výkonom Rostislava Nováka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama