Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

S trošičkou snahy se z toho dal vytáhnout film s drogovou tematikou na světové úrovni. Autetičnost, dokonce i filmovost celého radoby dokumentu byla velice zajmavá. Film nepostrádá ani krvavé scény, které svoji odporností mohou konkurovat zahraničním hororům. Některé scény byly na muj vkus až přespříliš a zasloužili by si být vystřiženy. Film je zajímavý i tím v jaké době a jaký historický úsek existence drogy v poslední době tak medializované v ČR dokumentuje. Hodnotím spíš jako podařený filmařský dokument. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí dokumentu a hraného filmu. Popisuje vývin pervitinu v Čechách od 70. lét minulého století. Základním motivem filmu je trojice lidí, kteří v tomto polodokumentu vystupují jak hraně, tak i autenticky. Je to tvůrce vařiče pervitinu Pavel Gregor, vyšetřovatel tehdejšího policejního protidrogového oddělení Zdeněk Zavázal a bývalý zpěvák heavy metalové kapely Vitacit Dan Horyna. Všichni protagonisté filmu žijí a je zajímavé, že Horyna a Gregor pracují v psychiatrické léčebně v Bohnicích jako terapeuti, kde dříve pobývali, aby se ze závislosti vyléčili. Policajt Zavázal pracuje nyní jako barman. Zajímavé téma, zajímavé zpracování a velmi dobře zahrané role všech zúčastněných, včetně hlavní zmíněné trojice, kterou herecky ztvárnili Rostislav Novám ml., Miloslav Konig a Štěpán Benoni. Tvrdý drogy jsou peklo a tohle by se mohlo klidně promítat budoucím smažkám (i když ono by je to stejně lákalo ještě víc). ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mazec...Novák excelentní... Příběh se velmi blíží skutečné realitě, není tajemstvím že postavu Pavla Gregora psal autor podle rockera Dana Horyny a postavu policisty který ho celou dobu pronásleduje, podle skutečného kriminalisty Zdeňka Zavázala. Z party lidí která pervitin v sedmdesátých letech vařila a konzumovala žije už jen právě Dan Horyna. Do pořadu Krásný ztráty v r. 2012 pozval oba zmíněné  Michal Prokop. Dan si ve snímku zahrál jednoho z "feťáků". ()

Compote 

všechny recenze uživatele

Proč 4*.... Kdyby to nebyl film český, jednu uberu, ale v českých filmech se zrovna nevyžívám, novější kousky sleduju jen zřídkakdy a tento mě překvapil. Vzhledově mě P. potěšilo velmi, děj jakbysmet, obzvláště jeho prolínání s dokumentárními záběry, vyprávění skutečných aktérů. Jediné co ale nedokážu skousnout, a to není jen problém tohoto kousku, ale obecně všech českých výtvorů, je.. nechci říct úplně špatné herectví (v tomto případě se to netýká hl. rolí), ale jakási umělá mluva zbytku osazenstva. Vedlejší role jsou u nás problém a byl i tady. Tu čtvrtou dávám vážně hlavně za lepší požitek, než jsem čekala, a že jsem byla předtím skeptická.... 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama