Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezchybný polodokument, který ukazuje realitu o drogách. Po dlouhé době český film, který si na nic nehraje a svým zpracováním je originální. Po dobu celého snímku vypráví skutečné osoby, kterých se ta událost týká, jinak je hraný herci. Já se poučil a každý člověk by se měl aspoň jednou podívat než si začne s nějakou drogou. Realita je krutá a ty stavy, které opravdový feťák má jsou podchyceny víc ne skvěle. Za mě rozhodně doporučuji i těm, kteří si na českou produkci nepotrpí.. 8/10 = 80% ()

TAMEHEMP 

všechny recenze uživatele

Bože ta filmová stránka stála úplně za hovno. Kdyby nechali vyprávět jenom tu trojici zůčastněných bez obrazu, nechali je víc mluvit, tak si aspoň poslechnu začátky perníku u nás od lidí, který maji daleko víc co říct, než nějakej Řehořek. Nepochopil jsem, jestli točil film o fetování (např. Requiem), nebo komedii typu Bastardi. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Určitým problémem tohoto filmu jsou hlavně dvě věci: 1. není úplně jasný, jestli tvůrci chtěli udělat hranej film, anebo dokument o drogách. Takže skáčeme z jednoho do druhýho a navíc mezi třeba různýma příběhama, který se sice o sebe nějak otírají (3 různý pohledy), ale ve výsledku je to neskutečně roztříštěný a jako celek to není úplně kompaktní. 2. je to flashback do doby, která je desítky let vzdálená, situace byla jiná, všechno (obecně) fungovalo jinak, takže z dnešního pohledu to divákovi zase tak moc nepřináší. To poselství, že drogy jsou špatný, to asi chápe každej, aniž by se na něco takovýho musel dívat. Takže nic moc no... ()

Dydzej 

všechny recenze uživatele

PIKO je film, který je natočen ve dvou rovinách. V jedné se nám jeví jako dokument a v té druhé jako hraný film. Výsledkem je vcelku zajímavý filmařský kousek. V dokumentární rovině vypráví tři lidé o jejich začátcích a zkušenostech. Policajt, pak muž, který vymyslel nitožilí aplikaci pervitinu a zpěvák, který se tam nějak přimotal. Byli to vlastně také poslední přeživšíz téměř 200 člené party. V rovině druhé se tyto zážitky převádí do hrané podoby.Některé dialogy a záběry mi připadají lehce absurdní až umělé.To také kazí můj výsledný dojem z filmu. Co se děje týče, život ho napsal zajímavě a příběh jen potvrzuje Freudovu teorii: Za vším hledej sexuální trauma z mládí. Závěrem bych řekl, že jako naučný film mi to nepřipadá tak kruté a nechutné, jako jiné filmy o drogách. 40% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska témy o ktorej tento dokument je je to na istých 5* pretože už konečne sa niekto odhodlal (a že práve Češi tak o to väčšie lebo do tochto majú oni najviac čo povedať) zrobiť dokument o tejto droge zla. Z hľadiska filmového a hlavne dokumentárneho nepôsobí až tak silno ako by pôsobiť mal. Dialógy su hlúpe, herecké výkony umelé a celé to na mňa pôsobilo dosť amatérskym dojmom. Ale chválim informácie ktoré sa v dokumente dozvieme, o začiatkoch, história, samotná látka, účinky, negatíva a pod. Koho táto téma zaujíma tak je toto povinný trip, koho nie zbytočne zabitý čas. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama