Reklama

Reklama

Raajneeti

  • Indie राजनीति
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Výborne napísaná politická dráma, ktorá dbá na vyvážené dávkovanie napätia, psychologických premien, či storybuildingu ako takého. Občasná naivita nebolí a herecké obsadenie je dokonca ďaleko nad tým všetkým. Ranbir si v tejto nezvyklej polohe samozrejme kradne celý film. Nula tanečkov a slušná akcia. Výrazne razené na západnú kinematografiu. Nebyť pár hluchých bodov, plná šupa... opäť nechápem tuzemským hodnoteniam. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tento film skoro tři hodiny dlouhý jsem se opravdu nenudil. Navíc zde jde hlavně o politiku, která je převážně dosti nezáživná věc již se své podstaty věčného dohadování. V Indii je to, jak vidno, o dost živější téma. Intriky byly nápadité, stejně jako zajímavé zvraty, které mi sice občas hlava nebrala, ale nijak jsem se kvůli tomu netrápil, protože ač to bylo mnohdy opravdu překombinované, tak to mělo svůj smysl. Ihned na začátku na nás ale tvůrci vychrlí množství jmen a rodinných vazeb. Abych v tom neplaval a chápal návaznosti, tak jsem si je musel vypsat. S nastávajícím dějem se to už uklidní a postavy v následnem boji o moc naopak ubývají. Z hlediska obsazení to je takové malé setkání hereckých hvězd současné indické kinematografie, kde jasně nad všemi září Ranbir Kapoor, který se mi moc líbil, jako ostatně všude, kde jsem ho zatím viděl. Ajay Devgan se zde opět představil ve své klasické poloze silně bezemoční tváře. Zdá se mi, že o dost více než jinde. Možná je to tím, že jsem si ho všímal s větším důrazem jen díky jeho postavě, která mi byla asi ze všech nejvíce nesympatická. On tam z mužů nebyl úplně čistý asi nikdo, ale jeho postava pocházela z toho nejprostšího lidu, a tak jsem čekal, že bude mít i pověstný selský rozum a bude mu jasné, že byl jen čistě využit v boji o moc. Tato role se mu naopak tolik zalíbila, že se poté neštítil už vůbec ničeho. Nikde jsem neviděl, že by se opravdu zajímal o prosté lidi, za které se tak mocně bil v prsa před svým vstupem do strany. Ostatní dělali co museli, koneckonců to byla záležitost čistě rodinná, ale on, ač do ni velmi vzdáleně patřil, byl dle mého tím největším zlem v tomto sporu. Jinak k žádnému dalšímu herci nemám námitek, bylo to vše naprosto v pořádku. Jedině mi občas nesedla Sarah Thompson, až se mi zdá, že do indických filmů jsou obsazováni běloši z hereckého přeboru v Horní Dolní. V politice moc lidí bez poskvrnky nenajdeme a prostě si každý musí zvolit to nejmenší zlo, se kterým v těch hlavních otázkách souhlasí. Poté už je to v rukách osudu. Líbilo se mi to, bylo to nekompromisní, drsné a asi s tím nejlepším možným koncem v tak zamotané a nelehce řešitelné situaci. Nemohl jsem si také nepovšimnout lehkou podobnost s rovněž indickým snímkem Sarkar (2005). Hodnotím tento zajímavý příběh silnější čtyřhvězdou. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Politické drámy nie sú mojou témou. Toto som zhliadla len kvôli hereckej zostave, ktorá tam hrala, Katrinu nepočítajúc, tá nehrala, tá sa ako vždy iba zúčastnila. Sarah Thompsom mi tu pripadala ako slon v porceláne. Najviac sa mi páčilo striedanie vodcov strán, jedného nám zlikvidujú šup a už máme nového, a že ich teda v tomto filme pobili pekné množstvo a ľud napriek tomu jasá nech na čele stojí ktokoľvek. Toto mi je trošku povedomé... odkiaľ asi? Len dúfam, že takto nepriebehajú v Indii každé voľby, lebo zakrátko už nebude taká ľudnatá. Ranbir vlastne v zápornej roli bol osviežením, celkom mu to seklo, mohol by si zahrať nejakého "padoucha". Ajay ako vždy hral "tajomného muža", a tak začímnam uvažovať či to má vždy v scenári, alebo inak nevie hrať, no ale čo, v jeho prípade je aspoň na čo pozerať. A môj milý Arjun, sa nám z násilníka na začiatku filmu zmenil na zamilovaného školáka a musím priznať, že ešte aj Katrina pri ňom dobre vyzerala s tou zaťatou pästičkou... :-) ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Samar sa snaží za každú cenu zaručiť víťazstvo svojho staršieho brata vo voľbách a jeho nevinná povaha je čoraz viacej skúšaná. Intrigy, vraždy, zrada a strata milovaných sa stanú súčasťou jeho života. Nikto ale nedokáže povedať, ako skončia voľby. Okrem Samara a jeho strýka, ktorí sa o ich výsledok postarali so všetkými dostupnými prostriedkami. *** Chcelo by to viacej zostrihať :) Film som si pozrela s pretáčaním, pretože tých intríg a vrážd a násilia tam bolo priveľa. Na to herecké obsadenie sa ale veľmi dobre pozeralo. Katrina ma zase milo prekvapila - ešte sa musí učiť, ale zvládla to celkom dobre. ***** Lol, Ajay Devgn hral 27 ročného junáka :D ***** Obrázky Katriny Kaif ()

Reklama

Reklama