Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svatá Země, 1099 n. l.. Sir Gregory (James Frain) se vrací z dlouhé a únavné bitvy, on a jeho muži však mají před sebou ještě jeden poslední úkol: musejí najít Opravdový kříž, na kterým byl ukřižován Ježíš. Tento speciální úkol má za cíl předat papeži speciální dárek. Jenže najednou začnou muži Sira Gregoryho záhadně mizet a jemu dojde, že není jediný, kdo má zájem o tento posvátný a záhadný artefakt. Stejnou relikvii ve skutečnosti hledají démoni a dokud ji nedostanou, nezastaví se před ničím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tomster 

všechny recenze uživatele

No... je to slabota. Obsazení Jamese Fraina je sice fajn a má to sem tam nějaký světlejší moment, no žel bohu asi v každé druhé scéně je vidět, jaký hrozný nízkorozpočťák to je. Efekty jsou jedním slovem hrozné a to je u takového filmu zkrátka neodpustitelné. Záběry na loď nebo bojové scény celkově nestojí za nic. Na druhou stranu se na to vcelku dalo v koukat a nic nebylo tak hrozné, aby mě to donutilo film vypnout a tak když přihlédnu na to, že je tam můj oblíbený herec, tak dávám ještě tři. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Cca 5 křižáků najde v Jeruzalémě reklivii, kterou se po lodi a posléze pěšky snaží dostat do Říma Cestou je sleduje nějaké zlo. Sem tam někdo umře, víc se vedou plytké dialogy. Sem tam se objeví nějaký trik, mizerný až běda, modýlky lodi a tak, jak z amatérského filmu, a celé je to nudné a víc jak těch pěst šest lidí se tam snad v podstatě neobjeví. Ani při vizích velitele z bitvy o Jeruzalém (tři Turky nepočítám za armádu). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodou se mi pod ruky dostal tento televizní fantasy horor z distribuce Syfy. Takže je vám asi jasné, že tohle rozhodně žádná pecka nebude. Nicméně i přes viditelně chabé digitální efekty nemůžu říci, že bych odcházel viditelně zklamán. Pár slibných momentů by se tu našlo, ale bohužel to nestačilo ani na průměrné ohodnocení. Zápory zde totiž převažovali nad kladnými prvky.    Příběh samotný úplně marný nebyl, bohužel po technické stránce toho tvůrci moc nepředvedli. Digitální vlny, vlci, vrány, kobylky i samotný oheň chrlící démon byli hodně špatně zpracováni, dialogy mezi postavami dost plytké a atmosféra rovněž dost často trpěla jako zvíře. Za nejpovedenější pasáž osobně považuji asi tu ve starém klášteře, kde temnota posedne tamní kněze. Zbytek byl jen podprůměrný patos, který vyplnil děj. Žádná dech beroucí scéna, která by vám na delší dobu utkvěla v paměti, se tu však nevyskytne.     Dark Relic je tak podprůměrné historické fantasy s nádechem hororu, které brzy upadne v zapomnění. Největší hvězda James Frain to prostě nemohl utáhnout sám a zvláště když mu házeli klacky pod nohy sami tvůrci a špatné digitální efekty. Škoda dalo se z toho vyždímat dle mého daleko více. 30% ()

MiGi87 odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěl dát jednu * za obsazení Jima Fraina, kterého jsem si oblíbil jako Mastera Cromwella v Tudorech, ale pak jsem od té jedné začal odečítat - jedna dolů za hrozivou grafiku většiny efektů, některé opravdu vypadají, jako by je dělal někdo, kdo s Mayou dělá už celý týden, další dolů za to, že hercům zjevně nikdo nevysvětlil, kam nakonec ty efekty přijdou, třetí za hrozivě obsahově prázdný scénář a poslední čtvrtou za poslední větu "We did it!" s jakousi radostnou melodií na pozadí navozující husí kůži, kterou mívám, když s podobnou hovadinou přijde Česká televize, ta to ale aspoň vydává za pohádku, což mi aspoň s výjimkou Vánoc zabrání v tom, abych na to zíral. To je jedna mínus jedna rovná se odpad, odpad mínus dvě rovná se -40%. Nejhorší blbost za hodně dlouhou dobu, ani svěcená voda ani zasazení do mého oblíbeného historického období tomu nemohly pomoct. Autoři, styďte se! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu byl zvolen diváky v anketě sponzorované produkující televizní stanicí Syfy. [Zdroj: syfy.com] (Conspi)

Reklama

Reklama