Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jsou správné podmínky, na severu Nizozemska se koná neblaze proslulý bruslařský závod. Trasa měří 200 km a závod musí být dokončen do půlnoci. Každý, kdo jej dokončí, získává medaili. Film je založen na skutečných událostech osudného dne roku 1963, kdy kvůli prudkému poklesu teploty a nerovnému terénu utrpěly tisíce bruslařů omrzliny a úděsná zranění. Pro těch několik účastníků, kteří dorazili do cíle, to byla událost, která jim změnila život! (Filmbox)

(více)

Recenze (18)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Největším lákadlem pro shlédnutí filmu je námět jeho příběhu - 200 kilometrový závod na bruslích po zamrzlých kanálech Fríska. V roce 1963, kdy se příběh odehrává, byl závod extrémně náročný pro silný mráz a vítr, který ho provázel. Z tisíce účastníků dokončilo pouze několik desítek z nich. Námět skutečně zajímavý, ale přece jen mohl být zpracován silněji, co se týče dramatických a vyhrocených situací a emotivních okamžiků. Takto je film sice hezký a zajímavý, ale nikoliv mimořádný, či dokonce vyjímečný. 65%. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že pôjde o vojnový film podla názvu a obalu, ale omyl. Film je natočený podla skutočnej udalosti, aspoň si myslím a vojna má máličko spoločné s týmto filmom. Ocenujem najmä to, že nie je to tuctoý film. Možno to nie je veldielo a rozpočet bol asi tiež omezený, ale na jedno pozretie obstojí 3*. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná podívaná o tak šíleném závodě, který se svoji masovou účastí stal pomyslnými sportovními jatkami! 200 km na ledu, který místy ani ledem nebyl, teploty hluboko pod bodem mrazu, bílá slepota, omrzliny, to vše kosilo závodníky po stovkách! 1300 hospitalizovaných, spousta zraněných, to vše donutilo organizátory k ukončení závodu, bohužel to přišlo až příliš pozdě! Mnoho osobních příběhů a životních tragédií, zaručuje opravdu velmi kvalitní podívanou, tohoto sportovního dramatu, založeného na reálném základu! ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Krajina pokrytá snehom, mrazivý vietor, teploty pod bodom mrazu a viac ako 10 000 nadšencov si obúva korčule, len aby mohli zdolať 200 km nebezpečného terénu. Ich odhodlanie nepozná hraníc. Idú pevne za svojim cieľom i napriek bolestiam a zákazom. Vačšina z nich však cieľovú rovinku neuvidí, ale i napriek tomu vstupujú do tohto „pekla“ a riskujú svoj život. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo absolvuje závod nebo sportovní soutěž, u které musí zapřít sebe sama a je nucen podat mimořádný, téměř nadlidský výkon, má můj obdiv. Navíc, když se jedná o člověka na tento výkon netrénovaného a s výstrojí, jaká tehdy byla. Počasí, třebaže v daném roce 1963 bylo extrémně extrémní, je historicky plus minus stejné. Kdežto zázemí a vybavení závodníků je vývojově lepší a lepší. Především proto by si lidé měli takovýchto legend vážit. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Skutečný závod, který se konal v roce 1963, dokončilo z více než 10 000 účastníků pouhých 69. (Kroc)

Reklama

Reklama