Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Outsider (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Underdog (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1993, 51 min

Obsahy(1)

Vedoucí technik Astwellových chemických závodů Horace Trefusis přistihne ve své laboratoři zloděje, ten uprchne, policii však nikdo nezavolá. Hercule Poirot s kapitánem Hastingsem jsou pozváni do sídla lorda Astwella na golfový turnaj. Ani tato společenská událost se neobejde bez diskusí o pracovních záležitostech. Lord Astwell chce prodat nový druh syntetického kaučuku, který vyvíjí jeho podnik, nacistickému Německu, s čímž nesouhlasí jeho bratr a společník Victor, ani chemik Trefusis. Konfliktní lord Astwell má rozpory i s dalšími členy vlastní rodiny, není proto velkým překvapením, když je jednoho rána nalezen ve své pracovně zavražděný. A vražednou zbraní je jedna z belgických miniatur, kterým se Poirot tolik obdivoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě další z těch více povedených Poirotových případů, navíc s velmi zajímavým námětem. Tento případ moc neznám, ale tahle televizní adaptace zase stojí za to. Jako vždy boží Suchet, hypnoza, belgické miniatury, golf, povedená automobilová sledovačka a zajímavé rozuzlení s překvapivým vrahem. Takže skutečně zajímavá detektivka. Tentokrát jsem se bavil naprosto úžasně. Outsidera mohu jen doporučit. Rozhodně jeden z nejlepších hodinových dílů. 100%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že nemáte vystudovanou University of Chemical Technology and Metallurgy v bulharské Sofii? Vem to čert! Chemické poučky náš pižmoň neřeší - raději se věnuje dílům podezřelých belgických mistrů v oblasti lití olova! A tato nadutost způsobí, že nechá hlavního ignoranta skapat úplně stejně jako vařící černý čaj ze samovaru kdes v zasněženém Pitěru. Budoucí brigádní generál Hastings pořád nemá práci, rytířský titul ani babu. A právě proto každého překvapuje, že auta a kvádra mění stejně intenzivně jako David během působení v pařížském PSG. Vzorně nudné, avšak obrýlené! 73% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chemická továreň, protivná obeť vraždy, Poirot s nevídaným umeleckým nadšením, hypnóza, samé nezvyklé okolnosti. Vrah sa do poslednej chvíle neprejaví a nedá odhaliť a nakoniec je celkom nečakaný napriek jasným indíciám smerujúcim mimo. V tomto dieli je veľké množstvo skvelých bonmotov. –––– Než se nadějete, obsadí Evropu. Možná začnou s vaší zemí, s Belgii. Hm, to jim nepotrvá dlouho. –––– Nevšiml jsem si, že byste přikládal váhu intuici. – Intuice, Hastingsi, dost často vychází z faktu, který je pohřben tak hluboko kdesi v podvědomí, že si subjekt neuvědomuje jeho existenci. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je zavolán k případu vraždy neoblíbeného člena rodiny, který na všechny kolem jen řve, a navíc se snažil obchodovat s Němci (předválečná doba!). Tradičně je zde jeden výrazně podezřelý, kterého Poirot musí očistit a přijít na skutečného vraha. Díl jede v zajetých kolejích, nic zvláštního se zde neodehraje. Přesto určitě jeden z nadprůměrných dílů. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S05E02 - Chvíli jsem uvažovala i nad dvěma hvězdami, protože tohle byl zatím ten úplně nejslabší díl. Nezáživná zápletka. Divák nedostal skoro žádné stopy, proto bylo krajně obtížné odhalit vraha. Naopak snaha odlákat pozornost k rádoby zloduchovi byla okatá až běda. A i když se Poirot nechával zhypnotizovat, tak vtipu tento díl taky moc nepobral. Bohužel. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama