Reklama

Reklama

Three Tales

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
USA, 2002

Hudba:

Steve Reich

Hrají:

Richard Dawkins

Recenze (3)

PKD 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé, leč po nějaké době, pro mě neposlouchatelné. Ta nekonečná hudební smyčka. Vizuál tak problémový, nebyl. Ale kvůli jisté osobě, jsem to dal až do konce, kdysi dávno. Škoda, ale i když mi experimentální music nijak nevadí, tohle konkrétní dílo, není pro mě. Všimněte si toho rozdílu...já tu netvrdím, že je to sračka apod. (když mi to nesedlo) ale jasné píši...pro mě, dle mého etc. Aby bylo jasno. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

NE|Film, ktorý spôsobil zásadný zlom v mojom rozmýšľaní o filme. "Dokumentárna video-opera." Hm. "Čo to je?!" Niekoľko hodín som bezcieľne blúdil ulicami, nevedel som to vytriasť z hlavy. "Toto že je film?" Bolo to iné, nesmierne iné, pohlcujúce, fascinujúce, veľkolepé, presahujúce. Jeden príbeh = jedna myšlienka. Repetícia. Multitextualita. Hudba. Hlas. Obraz. Text! Po Three Tales už nič nebolo také isté. ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Tuhle skladbu (a vůbec - i skladatele jako takového) jsem poznala v r. 2005 díky prof. Miloši Štědroňovi na jedné jeho veřejné přednášce v brněnském "Malém divadle hudby", kde nám toto dílo představil, uvedl, a následně rovnou promítl. ;-) A byla to láska na první pohled i poslech (mluvím o Reichovi, do MŠ jsem byla tou dobou zamilovaná už dávno :-))). Pro mne absolutní audio-vizuální orgastické orgie, které překonal pak už jen živý koncert Philippa Glasse o osm let později, do té doby jsem nic podobného nezažila. Ovšem zážitek zůstává stále. Sice "na mne" tenkrát cca měsíc poté čekalo něco podobného s jiným Reichovým veledílem, asice The Cave, rovněž úžasně představeno úžasným prof. Štědroněm, avšak zážitek z Three Tales už to nepřekonalo. Jo, poprvé to bývá pouze jednou... ;-) I když zase musím přiznat, že spoustu skladeb si naopak začnu pořádně užívat až na x-tý poslech. Někdy je holt třeba se na sebe více naladit. ;-) ()

Zajímavosti (1)

  • Audio-vizuální skladba se dělí na části „Hindenburg“, „Bikini a „Dolly“. A jak už jejich názvy napovídají, obsahují odkazy na tyto události, tedy např. klíčové okamžiky kolem vzducholodi Hindenburg, klonování ovečky Dolly, ale třeba i útržky (v Reichově typickém stylu) rozhovorů s vědci. Autorkou všech videí je uznávaná výtvarnice (a Reichova manželka) Beryl Korot. (Idée_fixe)

Reklama

Reklama