Reklama

Reklama

Škola zelených baretů

  • Francie L'Ecole des berets verts
Francie, 2005, 52 min

Scénář:

Thierry Marro

Speciální jednotka známá pod jménem Commandos Marine patří k tomu nejlepšímu, co současná francouzská armáda může nabídnout. Její historie sahá do druhé světové války, kdy se učila od legendárních SAS. Dva a půl tisíce elitních vojáků se zelenými barety operuje i dnes v těch nejtěžších misích po celém světě včetně Afghánistánu nebo Konga. Ale jak vlastně probíhá výběr do této jednotky? Co všechno musí adepti během devítitýdenního výběrového kurzu podstoupit? Proč mají šanci pouze vojáci ve věku 20 až 30 let? A kolik z nich dokáže nakonec uspět? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freemen 

všechny recenze uživatele

Pokud plánujete kariéru u armády u speciálních sil tak vřele doporučuji tento dokument. Asi některým snílkům otevře oči.…Jak říká Mário, hledej víru na dně..nic víc, nic míň. Všechno je to o tom jak to máte v hlavě srovnané..:)) ()

Reklama

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nemám námitky vůči dokumentu, jen vůči drzosti Francozů nazývat tuto skupinu speciálními jednotkami. Ti co by nevydrželi u novozelandských SAS ani první den, zde projdou jako nejlepší. Viděl jsem prsty na spouštích, znak debility jinak běžny pro civily, kteří nikdy nedrželi zbraň v ruce. během výcviku někteří vojáci ztratily zbraně... to mluví za vše (z hovna bič neupleteš) z takovýchto idiotů se nedá poskládat běžná jednotka, natož pak speciální. Tyto jednotky možná patří k tomu lepšímu co má francouzské námořnictvo, ale rozhodně se nejedná o speciálni jednotky jako jsou SAS nebo SEALS. BTW u speciálních jednotek býva zvykem rozmazávat obličeje, aby se utajila jejich identita, zde nic takového není takže se jedná o běžné jednotky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama