Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jaro 1969 a osmiletý Jin-Er běhá po Hong Kongu se skleněným akváriem na hlavě, protože chce být prvním kosmonautem této britské kolonie. Má milující rodiče – tatínka ševce a starostlivou maminku, ale hlavně úžasného staršího bratra, který nejen že je výborný ve škole, ale navíc je i úspěšný atlet a chodí s krásnou dívkou z bohaté rodiny. Jednoho dne však bratr Jin-Yi doma zkolabuje a v nemocnici mu diagnostikují zhoubnou leukémii.

Očima malého chlapce sledujeme konec šedesátých let v tehdy britském Hong Kongu, každodenní realitu života v zemi, kde jsou místní lidé občany druhé kategorie. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Melodrama jdoucí za hranice všedního dojetí, v kterém je prostě všechno. Posuďte sami: chudí rodiče si odtrhují od úst, aby svého nadaného syna, který je nejlepším studentem, nejlepším běžcem, nejlaskavějším spolužákem, nejzamilovanějším hochem s nejhezčí dívkou a nejčestnějším mužem, udrželi na prestižní škole. Mladší bratr je pravý opak, rozmazlený zlobivý fracek, který nosí domů samé koule. Také musí platit mooc peněz zlomyslnému bílému cajtovi. Když v tom! (SPOILER): tajfun jim zničí živobytí, starší syn dostane leukémii, nejhezčí dívka se musí odstěhovat. Synátor nakonec umře a rozsype kol sebe růže od své milé. Ale ten mladší se napraví. KONEC SPOILERU. Obrazům vévodí teplé barvičky, hudbička je miloušce melancholická, osudové momenty jsou vhodně zpomaleny a oba rodičové co chvíli pronášejí životní moudra pochopitelná i těžce retardovanému jedinci. Inu, když se snaží být film legrační, je to k pláči, když se snaží rozplakat, je to k smíchu. Jen vědomí, že jde (prý) o v podstatě autobiografickou záležitost, mi brání dát odpad. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama