Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 186)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, má to občasné záblesky čohosi výnimočnejšieho a detskí herci sú fajn, ale scenár ma nebavil, réžia mi pripadala čudná, Abramsova posadnutosť ukazovať "realistické found footage triky zahalené v tme" ma už fakt prestáva baviť (je tma, noc, dážď, postavy nič nevidia, divák nič nevidí, postavy tušia a počujú, že tam niečo je, divák takisto tuší a počuje, že tam niečo je, potom postavy začnú kričať a strih a ide sa na úplne inú scénu, no ďakujem pekne J.J.). Ja som prvý, kto by rád videl nové Pri mne stoj!, bohužiaľ ale Super 8 ním nie je. Najhoršie je, že mohlo byť. Ale na to je až príliš odfláknuté. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spielbergovější než současný Spielberg, ale něco z esence hravosti a humanismu E.T Abramsovi stále chybí. 85 % P.S. Zombie film ve filmu byl dokonalý a vytvořil onen potřebný přesah jinak průzračné sci-fi flákoty. Elle Fanning roste v nejslibnější herečku posledního desetiletí, připomíná graciézní ledovou blondýnku Grace Kelly. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že nostalgie vážně dělá hodně, protože Abrams natočil svůj snímek jako evidentní poctu osmdesátkovým Spielbergovým rodinným sci-fi snímkům E.T. mimozemšťan a Blízká setkání 3. druhu. Nejenže s ním drží krok, ale minimálně, pokud jde o efekty, dostala se kinematografie zase o kousek dál, takže je to pro dnešního diváka lákavější podívaná. Takové vykolejení vlaku a následná katastrofa plná výbuchů a létajících vagónů musí přivést k nadšení každého fanouška efektní blockbusterové produkce. Přesto sklízí Abrams o poznání slabší ohlas a nemalé rozpaky. Přece jen, ve výběru námětů a režijního stylu se dnešní kinematografie posunula někam dál, spíš ke komiksovým a herním adaptacím. Po stránce režie Abramsovi nemůžu vytknout nic, má dobré oko pro casting dětských herců a taková Elle Fanning je slaďoučká do té míry, že vynachválit ji tak, abych vyjádřil své sympatie téhle mladičké herečce, znamenalo by to riskovat obvinění z pedofilie. Abrams umí dobře dětské herce i vést a má cit pro pečlivé dávkování napětí. Jenže co naplat, už jsem téhle produkci taky odrostl, a když jsem si nedávno znovu mapoval Spielbergovu filmografii, filmy jako Čelisti, Duel apod., byť jsou starého data, na mě fungovaly pořád stejně jako kdysi, ale právě Blízká setkání a E.T. mě vyloženě zklamaly, už to vážně není ono. Celkový dojem: 55 %. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

J. J. Abrams používá přesně ten trik, kterým diváky před třiceti lety dostal Steven Spielberg v E. T. mimozemšťanovi. To, co dělají děti a jak zkoumají okolnosti kolem neznámého úkazu, má smysl. To, co dělají všichni možní rodiče, už méně a většina dospělých postav tak najednou působí velmi cizím dojmem a divák musí dětem přát, aby se jim jejich snažení do puntíku povedlo. To možná vysvětluje, proč širší divácké spektrum zůstalo zklamáno. Já jsem ale po minutě pochopil, že budu hlavní partu milovat a měl jasno. Staromilská sci-fi v nejpozitivnějším významu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Abrams filmársky dozrieva a Super 8 je možno jeho najdospelejší film, navzdory tomu, že je točený z pohľadu detí. Dobrodružné, napínavé, zábavné, patrične retro a pritom využívajúce moderné postupy, takže sa vôbec nedivím diváckemu úspechu a priaznivým kritickým ohlasom. Ten film je presne taký spielbergovský ako sľubovali trailery, ale kedy sa z tohoto prirovnania stalo negatívum, mi naozaj nie je jasné. 90% s prihliadnutím na to, že ide o zatiaľ najlepší blockbuster sezóny. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • Celý film provázela záhadná kampaň. Na oficiální stránce filmu byl postupně po jednotlivých klipech zveřejňován tajný dokument z oblasti 51, ve kterém můžete vidět vědce zkoumající monstrum a jeho kosmickou loď. (M.F.STUDIO)
  • Ani samotní herci nevěděli, jak vypadá "věc", která unikne z nákladního vlaku. Abrams ji pro ně pouze pojmenoval "Cooper". (Brousitch)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama