Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 188)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinný film 21.storočia. Napínavý, takže na svoje si príde aj dospelá časť publika a samozrejme veľmi hravý a nápaditý. J.J. Abrams si splnil svoj sen a sčasti aj povinnosť prispieť do série mimozemských filmov natočených aj pre menej náročné publikum. Spielbergov rukopis je takisto čitateľný, ale neposúva kvalitu k moderným trendom. Infantilnosť a naivita však sprevádzajú celý film pomerne často a až veľmi viditeľne nato, aby som si to nevšimol a nezačalo mi to vadiť. Herci však hrali úžasne, najmä detský casting sa podaril na výbornú a všetko šlapalo ako hodinky. Dokonca aj dialógy mi nedriapali uši a tak sa diery v scenári podarilo aspoň provizórne zaplátať. Čo ma však prekvapilo a mrzelo viac je, že sa tvorcom vôbec nepodarilo citovo previazať detských hercov a extra terrestriálnu bytosť, a tak vyšiel záver emotívne úplne naprázdno. V skratke asi toľko, že keby som mal o desať rokov menej, tak slintám blahom, takto som si len spravil čiarku v kolónke ďalších nepodarených blockbusterov. A Abramsovi odporúčam držat sa sci-fi témy mimo hraníc našej planéty, najmä v pokračovaní dobrodružstiev vesmírnej lode Enterprise. 60%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zábavné retro v spielbergovskom habite alebo... ako mi zachutila hravá, mimozemská variácia na roztomilého E.T-ho. Spielberg sa v producentskom kresle po mnohých epopejách vrátil tam, kde ho mám najradšej. Piata hviezda je veľmi subjektívna, pretože moja detská duša sa po dlhom čase vrátila do - nostalgiou opradených - časov minulých (E.T., Blízke stretnutia...,), a to sa hocijakému filmu nepodarí. Vďaka, Steven. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SKONČÍTE MRTVÍ....JESTLI O TOM BUDETE MLUVIT...VY I VAŠI RODIČE ZEMŘETE“....... /// Co přinutilo vědce a biologa dr. Woodwarda, sednout do auta a vyrazit po kolejích vstříc vojenskýmu nákladnímu vlaku? (mimochodem, ta scéna s vlakem je parádní!) A do toho všeho natáčí Charles film, Joe miluje Alici a celkově se tady v Rose Hill děje něco zvláštního, protože nezmizely jen mikrovlnky, ale i šerif, pes .... Napínavý DĚTSKÝ dobrodružství. Ne jako od Kinga, tohle mi připadá, jako že tvůrci neví, kdo má řvát nadšením. Děti kolem 12ti budou srát magi v kostkách a dospělejší asi nepochopí honění dětí tankem. Proto říkám – nadstandartní DĚTSKÁ filmová zábava, která zvedá laťku od Pokémonů zase kapku jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Včera mě řekl jeden černoch: ,,je ve mě, stejně jako já jsem v něm. Takže až se s ním příště uvidíte, uvidím vás také.“ 2.) ,,E.T. byl přiblblej mazel (kterej utrácel za telefon). 3.) Chci vidět svý dítě posraný strachy. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejslabší abramsovina pro kina. První půlka je krásná, půvabně oživuje spielbergovské časy, ale v druhé dojde dech a utahaně se film kodrcá k cíli, který vůbec nemá ryzost citovaných a variovaných spielbergovin. Tady se jasně ukáže, že jde jen o zručnou nápodobu něčeho třicet let starého - (emocionální) přesvědčivost chybí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je čistokrevnej ničím neředěnej Spielberg. Je to zajímavej biják, není moc co bych mu vytknul, vyprávění příběhu dobré, efekty, zejména zvukový vynikající, herecké výkony taky nejsou z lavičky náhradníků, ale chyběly mě emoce. Strach o hlavní hrdiny nebyl, napětí jak to všechno dopadne se rovněž nedostavilo, takže jediný co na mě zapůsobilo byl takovej ten ryze "spielbergovský" duch filmových 80let, což rozhodně není k zahození. Takže koupit lístky do kina, nakoukat, napapat, nabumbat a hajdy do postýlky a zapomenout. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • V zombie hororu, který točí hlavní postavy filmu, pochází nákaza měnící lidi v zombie z továrny Romero Chemicals. Jedná se o odkaz na otce subžánru zombie hororů George A. Romera. (JardaBauer)
  • Film se jmenuje podle Super 8mm filmové kamery, na níž se ve filmu natáčí. (korndaddy)
  • V závěru filmu, kdy na všechny předměty působí magnetismus, je možné vidět vojáka se zbraní v ruce. V ústech Cary (Ryan Lee) jsou navíc rovnátka, která by měla být také ovlivněna. (Timak)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno