Reklama

Reklama

Hranice v psychosomatice

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 28 min

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

K cíli - psychosomatice se kráčí pomalu a obloukem, takže to vypadalo na propad, ale vyklubal se z toho docela zajímavý dokument. Promluvil i můj oblíbený Vladimír Komárek. A tomu baví šílené vstupy doc. Kulišťák v bílém plášti, roztomilého mimoně. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Dokument na český způsob, který je svou odpudivou formou nekoukatelný. Divadelní představení na úvod, kdy se před zraky diváků odehrává dramatická scéna, která má z dotyčné vyrazit afekt tím, že je zalehnuta a vyslýchána na zemi. (Cítil bych se asi podobně, jako když mě kdysi dávno starší bratři zavírali do skříně, pak jsem se vyžaloval a neměl alergie). Dívat se na holé nohy v lékařských sandálích za znělky ze Sanitky byl už vrchol. Chápu, že nejsme BBC, ale takhle fakt ne. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

O psychosomatiku se zajímám, ale tenhle dokument je úplně zavádějící. Psychosomatika není pavěda nebo šamanismus, ale celostní přístup k člověku ve spojení psychiky a těla. Zpracování dokumentu je otřesný. ()

Lollirot odpad!

všechny recenze uživatele

"Možná jde víc o byznys než o nemoc." Ježišmarja, neřikejte, odkdy? Krom tohohle převratného objevu je to snůška blábolů a těch několik zajímavostí (třeba o proměně Hippokratovy přísahy) to nezachrání. Tohle mi neotevřelo oči ale spíš kudlu v kapse a co chvíli jsem se musela oklepat odporem nad vší pofidérností. Psychosomatika je zde představována jako protipól symptomatické léčby, což je velmi, velmi zavádějící. Ale už ten psycho začátek dává tušit, jakým směrem to celé bude nejspíš ubírat. Jediný kdo nebyl na pěst je docent Kulišťák z FF. Za prvé si z toho dělá prdel a za druhé je sympaťák. ()

Reklama

Reklama