Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel Heřmánek v roli muže, který si podá do novin výzvu k seznámení se ženou svých snů. Foto předem je samozřejmě nutné. Co všechno tento nenápadný inzerát může způsobit, vám napoví hudebně-zábavný pořad z roku 1988 v režii Eduarda Sedláře. Štíhlý, dobře vypadající mladý muž na úrovni postupně zjišťuje, že žádná z atraktivních žen, se kterou se sejde v nejrůznějších prostředích, mu nevyhovuje. Každá představuje přímočaře své tužby a nesplnitelná přání, a tak se postupně seznamuje se selkou, barovou tanečnicí, dívkou pracující v pohostinství, notorickou šprýmařkou a dalšími. Protože k seznamování přistupuje se stále větší opatrností, stane se, že mu nakonec pohledná knihovnice (Petra Janů) odjede i s pojízdnou za zvuků písně Pavla Vaculíka "Vzácné návštěvy". Napříště si náročný mladík podává inzerát pouze na koupi domácích mazlíčků, tedy zvířat. V pořadu uslyšíte mj. písně "Dál jen vejdi", "Je to v něm", "My totiž potřebujeme modely", "Bol to fór" (Darina Rolincová) a "Blízko nás" s půvabnou Ivetou Bartošovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný televizní film, který je v celku tvořen šesti videoklipy tehdejších předních československých zpěvaček. Písničky jsou pro mě úplně neznámé, tak jak celý tento bizarně úsměvní snímek. Po celou dobu se v něm jen zpívá, mluvené slovo neuslyšíte ani od hlavního představitele Karla Heřmánka. Celé mi o přijde jako taková rarita pro fanoušky tehdejších populárních zpěvaček a dobových disko kulis a pasáží. [77. hodnocení, 10. komentář, 53%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě zajímavý nápad natočit šest videoklipů tehdejších ženských nejpopulárnějších zpěvaček, provázaných jedním motivem. Tím motivem je kombinace filmu Katapult s Bartoškou a tak trochu filmu Kam pánové, kam jdete, kde Heřmánek také hraje - ostatně některé scény jako by vypadly z některého z těchto filmů. Postupně navštíví Věru Martinovou na statku v lesích, Helenu Vondráčkovou jako zpěvačku v tehdejší revue Alhambra (tenkrát neměla moc dobrou pověst, Hanu Zagorvou jako učitelku malířství... A každý ten klip má svou pointu, někdy i docela vtipnou. V rámci předem dané nadsázky je to podle mne mírně nadprůměrně natočené. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Heřmánek na lovu. Petra Janů, věčně mladá Heidi, Bartošová - když ještě byla krásná a navíc uměla i zpívat, Zagorová, která neměla ty svoje syslí tvářičky zdeformované botoxem a laškovně po Heřmánkovi házela rukavice, Martinová ho lákala ať dál jen vejde, Helenka Vondráčková v outfitu jak z Cvičme v rytme byla přesvědčená, že "je to v něm" a Darinka v bílých elasťákách byla v té době spíš zpěvačka do rádia než do televize, což se postupem času a s množstvím prodělaných plastik změnilo. Co dodat. Hudebně - zábavný pořad... No, hudební to je až až a zábavný... Jo, vlastně jo. Už kvůli těm natupírovanejm hlavám a 80-vým modelům výše zmíněných dam. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jako já docela lahůdka-raritka. Mám rád hudbu i právě tyto tehdejší hity, vyhledávám raritky a vše "limited edition" a nebo zapomenuté :-) ... Zajímavé provedení takového skupinově chronologického klipu s příběhem. V době kdy klipy nebyly, tak to mohlo být úspěšnější. Dnes, chápu, to oceníme jenom my... Sám mám s takovýmto způsobem seznámení zkušenosti a proto mne překvapil ten balík odpovědí na inzerát. Nereálné. Pokud ovšem ženy nevěděly, že inzerát podal šarmantní Heřmánek. Pak by to bylo možná uvěřitelné, že by se hlásily i ty zpěčky :-) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený tenkrát 41letý švihák Karel Heřmánek si podá do novin seznamovací inzerát a i s tringeltem to zaplatí papírovým půlstem neboli pajskou. Potom si dojde pro doslova balík odpovědí i s fotkami a pak se začnou dít věci. No vlastně nezačnou. Každá zpěvačka zazpívá nějaký ten svůj tehdejší hit a dál nic. Martinová tam měla 5 dětí. Při čekání na tanečnici Vondráčkovou se radši vožral na baru. Zagorka ho svlékla a chtěla ho jako modela k malování. Ještě mladá Rolincová se šíleným květákem na hlavě a na skejtu, to taky nechceš. Do Bartošové tam vrká ještě mladej Suchoš. Pak Haidy na motorce a vlnící se na dyskotrysko, to taky nechceš. A nakonec knihovnice Petra Janů, se kterou se mine. Co taky čekat, když scénář k tomu napsala Hanka Zetorová. Jako koukat na to v roce 2022 je docela psycho, tohle snad nemohli dávat ani na Nový rok ráno. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama