Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádraží ve Velké Lhotě září čistotou a vlaky odsud vyjíždějí vždy přesně. Výpravčím je zde totiž Matýsek, a protože je to pořádný železničář, ví, že co je psáno v jízdním řádu je zákonem pro všechny železničáře, ale i pro vlaky, semafory, závory a výhybky. Jenže v bezprostřední blízkosti Matýskovy stanice se usadil loupežník Řimbuch se svou bandou. Až ke svému doupěti si vybudoval speciální trať a teď čeká na příležitost k velké vlakové loupeži. A tak zatímco výpravčí Matýsek se svým kolegou výhybkářem Šestákem střeží nedotknutelnost výhybky, Řimbuch vymýšlí, jak ji přehodit. (mibara)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dobré obsazení a krásně barevné a malované kulisy. Jen ta Simona Postlerová a Michal Pešek mi teda dohromady nešli. Možná proto, že Simona je o pár roků starší. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Veselá papundeklovka, kterou kazí jen postava Adélky. Protože loupežnická banda, to je něco, co musíte vidět a slyšet. Ta ode mne dostává čtyřicet kusů ze sta. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Ten námět je tak absurdní, že mě to donutilo pohádku zkouknout. Loupežnická banda si postaví pirátskou trať k sobě do doupěte a připojí ji výhybkou na veřejnou kolej. Šéf bandy pak usiluje legální i nelegální cestou o přehození výhybky, aby mu do brlohu dojel nějaký lukrativní náklad. A protože výhybka nejde přehodit anžto doupě není zapsané v jízdním řádu, tak jízdní řád zfalšuje. Je v tom vidět rukopis Štěpánky Haničincové a v podstatě to klidně celé mohlo být součástí Malého Televizního Kabaretu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • V pohádce jsou na jízdním řádu názvy nádraží „Samochvaly“, „Důvěřov“ a „Dolní Dedál“. Stejné názvy železničních stanic se objevují i v pohádce Fimfárum Jana Wericha (2002). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama